Nenechte si ujet DOPRAVU ZDARMA do výdejen při nákupu nad 500 Kč! 🚛 Neplatí pro velkoobchod.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Citronový chlebíček s bílou čokoládou

v pondělí 19. 6. | 2422x přečteno


Jak jste na tom s citronovými dezerty? Svěží chuť citronového chlebíčku je jako stvořená pro teplé letní dny. Markéta (Lžička cukru) tento jednoduchý recept vyladila k dokonalosti! Kyselkavou chuť nadýchaného těsta krásně doplní tóny bílé čokolády a lahodný tvarohový krém. Dohromady to všechno voní a vypadá tak božsky, že už se nemůžeme dočkat, až do té nádhery zaboříme vidličku.

Sdílet



Citronový chlebíček s bílou čokoládou
60 minut
forma 28x11 cm

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na krém a dozdobení:

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C, formu na chlebíček o velikosti 28x11 cm vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. 
  2. Celá vajíčka spolu s krupicovým cukrem, vanilkovou pastou a citronovými kousky vyšlehejte v robotu či ručním šlehačem do světlé, husté a nadýchané pěny, na střední rychlost to trvá cca 8 až 10 minut. Ve vedlejší míse si mezitím smíchejte olej, mléko a citronový extrakt.
  3. Snižte rychlost robotu či šlehače na minimum a tenkým pramínkem k vyšlehaným vajíčkům přilijte tekutou směs oleje. Nyní začněte po lžících přidávat hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli a opatrně ji zašlehejte do těsta. Pracujte s ním jemně, abyste neporušili vzduchové bublinky. Na závěr ještě těsto lehce promíchejte stěrkou, abyste se ujistili, že v něm nejsou hrudky. Bílou čokoládu pokrájejte na kousky a stěrkou ji pár tahy vmíchejte do těsta.
  4. Směs nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě okolo 40–45 minut či do doby, dokud nebude krásně zlatavý. Raději vyzkoušejte párátkem, zda je chlebíček opravdu upečený. Hotový nechte cca 5 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte a nechte dojít do pokojové teploty
  5. Jakmile je chlebíček již studený, připravte krém. Tvaroh spolu s moučkovým cukrem a vanilkovou pastou jednoduše promíchejte a naneste na vychladlý chlebíček. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na 20 minut. Nakonec ozdobte plátky citronu a jedlými květy růže a ihned podávejte.

Recept a foto:  @lzickacukru

Jste fanoušci svěžích chutí?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?