Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Květákové minipizzy s bylinkovým pestem

v úterý 4. 4. | 3048x přečteno


Přepadla vás chuť na pizzu, ale nechce se vám čekat, než vykyne těsto? Nebo třeba nemůžete jíst lepek, a tak na tuhle italskou dobrotu jen smutně koukáte, zatím co se vám sbíhají sliny? Vyzkoušejte květákovou pizzu! Budete překvapení, jak skvělá je tahle bezlepková varianta. Marťa pro vás navíc připravila roztomilé květákové mini pizzy, které poslouží i jako netradiční jednohubky pro návštěvu. Tak jdeme na to!

Sdílet



Květákové minipizzy s bylinkovým pestem
30 minut 
+ 35 min pečení
6 placiček
bez lepku

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na pesto:

  • 2 větší hrsti čerstvé bazalky (30 g)
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 menší stroužek česneku
  • 70 g olivového oleje 
  • 15 g nastrouhaného parmezánu
  • špetka soli

Na ozdobu:

Postup

Květák rozeberte na menší růžičky, vložte do mixéru a nasekejte najemno. Přendejte do mísy a promíchejte s vejci, mandlovou moukou, lahůdkovým droždím, chia semínky a větší špetkou soli. Nechte 15 minut odležet.

Plech vyložte pečicím papírem. Z květákového těsta pomocí lžíce rozetřete na plech 6 stejně velkých koleček silných asi 1–1,5 cm. Pečte při 200 °C 17–20 minut

Než se upečou korpusy, připravte bazalkové pesto. Bazalku, piniové oříšky, česnek a olej společně rozmixujte. Přidejte parmezán a špetku soli a jen pár pulzy promíchejte. Pokud chcete chuť piniových semínek zvýraznit, nasucho je opečte na pánvi a nechte zchladnout.

Jak na domácí bylinkové pesto krok za krokem

Z chřestu odstraňte tvrdší konce a škrabkou naškrábejte na tenké plátky. Hlavičky nechte vcelku. Sušená rajčata nakrájejte nadrobno.

Předpečené korpusy vyndejte z trouby. Troubu ztlumte na 180 °C. Každý potřete asi dvěma lžičkami ricotty, lžičkou pesta a obložte chřestem. Posypejte sušenými rajčaty. Vraťte do trouby a pečte 13–15 minut

Piniové oříšky opečte nasucho. Květákové pizzy před podáváním posypejte semínky, opepřete čerstvě mletým pepřem a ozdobte čerstvými bylinkami. 

Zbylé pesto uzavřete do skleničky a uložte do lednice, kde vám vydrží nejméně týden. Podle potřeby můžete pesto naředit olivovým olejem.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Na kvalitě ingrediencí záleží

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?