10 minut
300 gramů pomazánky
Co budete potřebovat?
Na brynzovou pomazánku:
Čím jednohubky ozdobit?
- 125 g brynzy
- 100 g čerstvého sýra
- 30 g másla
- 1 lžíce majonézy
- 1 jarní cibulka
- půlka malé červené cibule
- půl lžičky mleté červené papriky
- špetka drceného kmínu
- pepř a sůl
- klíčky
- ředkvička
- rajče
- cibulka
- konopné semínko
- lněné semínko
- křupavé pečivo
Postup
Máslo si necháme povolit v pokojové teplotě a poté ho ručním šlehačem vyšleháme s čerstvým sýrem (my jsme použili Lučinu) a brynzou. Přidáme koření a lžíci majonézy, která nám zjemní konzistenci pomazánky.
Cibulku si nakrájíme nadrobno a zamícháme do pomazánky. Ochutnáme a případně ještě doladíme solí a pepřem. Se solí dávejte pozor – brynza je dost slaná sama o sobě.
Brynzovou pomazánku necháme uležet v lednici a poté podáváme na křupaném pečivu. Třeba na domácím kváskovém chlebu se semínky. Ozdobíme ředkvičkou, rajčátky a cibulkou. Pro trošku křupavosti posypeme konopným a lněným semínkem, které můžete předem orestovat na pánvi. Krásně se tak rozvoní a zvýrazní se jejich chuť. Na závěr přidáme čerstvé klíčky ředkvičky.
Tip! Nevíte jak na klíčení? Poradíme!
Recept a foto: @Gazdina