⭐️ DOPRAVA ZDARMA ⭐️ – Se 2 kusy jakýchkoli arašídů v těstíčku v košíku platíme poštovné my! 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Jemná brynzová pomazánka s klíčky

ve středu 27. 4. | 2133x přečteno


Máte rádi brynzu, ale nevíte, co z ní kromě brynzových halušek připravit? Pusťte se spolu s námi do jemné a dokonale vychucené pomazánky z brynzy. Nahoře jsou jednohubky ozdobené ředkvičkou, zdravými klíčky a křupavými semínky. Bon apetit!

Sdílet



Jemná brynzová pomazánka s klíčky
10 minut
300 gramů pomazánky

Co budete potřebovat?

Na brynzovou pomazánku:

Čím jednohubky ozdobit?

  • 125 g brynzy
  • 100 g čerstvého sýra
  • 30 g másla
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 jarní cibulka
  • půlka malé červené cibule
  • půl lžičky mleté červené papriky
  • špetka drceného kmínu
  • pepř a sůl
zdravý recept na pomazánku z brynzy

Postup

Máslo si necháme povolit v pokojové teplotě a poté ho ručním šlehačem vyšleháme s čerstvým sýrem (my jsme použili Lučinu) a brynzou. Přidáme koření a lžíci majonézy, která nám zjemní konzistenci pomazánky.

Cibulku si nakrájíme nadrobno a zamícháme do pomazánky. Ochutnáme a případně ještě doladíme solí a pepřem. Se solí dávejte pozor – brynza je dost slaná sama o sobě.

Brynzovou pomazánku necháme uležet v lednici a poté podáváme na křupaném pečivu. Ozdobíme ředkvičkou, rajčátky a cibulkou. Pro trošku křupavosti posypeme konopným a lněným semínkem, které můžete předem orestovat na pánvi. Krásně se tak rozvoní a zvýrazní se jejich chuť. Na závěr přidáme čerstvé klíčky ředkvičky

Tip! Nevíte jak na klíčení? Poradíme

Recept a foto:  @Gazdina

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?