Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Nepečený dort z irského mechu

v pondělí 28. 2. | 4982x přečteno


Irský mech možná neznáte. Je to 100% přírodní rostlinný kolagen, který je považovaný za superpotravinu. Obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a co je hlavní – je boží do pečení. Jednoduše z něj totiž vytvoříte gel, který vám z obyčejné náplně udělá doslova nebe v puse. Zkusíte to s námi?

Sdílet



Nepečený dort z irského mechu
30 minut + příprava gelu
(2 hod)
12 porcí

Co budete potřebovat?

Na korpus:

Na náplň:

Na ozdobu:

irský mech použití

Postup

1. Gel z irského mechu

Irský mech důkladně propláchneme v míse. Vodu vyměňujeme, dokud nebude odsolená. My jsme proces opakovali asi 8×. V čisté vodě pak necháme mech odpočívat asi 2 hodiny. Po 2 hodinách vodu vylijeme, mech opláchneme a přidáme k němu 100 ml čisté vody. Rozmixujeme tyčovým mixérem (nebo jiným výkonným mixérem) do hladkého gelu. Ze 100 gramů mechu nám vznikne přibližně 300 gramů gelu.

2. Korpus

Datlovou pastu vložíme do mísy společně s ostatními ingrediencemi na korpus a rukou prohněteme, dokud se vše nespojí v těsto. Formu na dort o průměru 23 cm vyložíme pečicím papírem a vtlačíme do ní korpusové těsto. Okraje necháme vyšší asi o 1–2 centimetry.

irský mech použití

Recept a foto:  @eat_your_fears

3. Náplň a zdobení

Čokoládu si rozpustíme v kastrůlku s kokosovým olejem, poté důkladně vmícháme datlovou pastu a nakonec přidáme gel z irského mechu. Vzniklou náplň navrstvíme na korpus, uhladíme a ozdobíme lyofilizovanými jahodami nebo malinami. Necháme ztuhnout v ledničce alespoň dvě hodiny. 

Dobrou chuť!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?