Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) WILD
Související produkty
Detailní popis produktu
Borůvky lyofilizované (mrazem sušené) WILD
Informace a výživové hodnoty
Tentokrát jsme nemuseli za kvalitní surovinou cestovat daleko. V sousedním Polsku jsme totiž našli to, co jsme hledali. Divoké sladké borůvky, které na rozdíl od klasických rostou v lese. Právě z Polska odebíráme takové borůvky, které jsou krásné na pohled, sladké a zároveň dozrálé bez použití urychlovačů, steroidů nebo pesticidů. Pro lyofilizaci musí být kvalita suroviny 100%, aby i po ní chutnala surovina přesně tak, jak v čerstvém stavu. Díky tomu si tak můžete dát kvalitní borůvky během celého roku, tedy i mimo sezónu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny a vitamíny jsou zachovány.
- Borůvky působí jako přírodní antioxidant.
- Mají příjemnou křupavou konzistenci.
- Před zmrazením byly pečlivě dozrálé, takže chutnají jako domácí.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Složení | 100% borůvky |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Polsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Polské borůvky nabízíme kvůli lepší dostupnosti v porovnání s českými. Nejsou o nic méně kvalitní, jedná se o lesní borůvky divoce rostoucí, bez chemických postřiků, pesticidů či hnojiv. Země původu vás tak nemusí děsit, na kvalitu jsme si posvítili. Polsko nabízí stabilnější zásobování, máme tak kontrakt na celý rok a garantujeme jejich dostupnost. Kontrakt se uzavírá rok dopředu před samotnou sklizní a po lyofilizaci v Německu putují rovnou k nám na sklad.“
Jak se borůvky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Pokud máte chuť si přidat borůvky do smoothies, co tak použít i kokosové mléko?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1477 kJ / 353 kcal |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 61,76 g |
z toho cukry | 61,76 g |
Vláknina | 22,7 g |
Bílkoviny | 3 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 98 mg |
Železo | 1,8 mg |
Draslík | 378 mg |
Vitamín C | 20,3 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.