Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9030x přečteno
Naše chuť Tě zaskočí! Spolu s provensálskými bylinkami z rozmarýnu, bazalky a tymiánu Tě zavaneme na jih Francie do Provence. Také jsme jemně solené, ale ne příliš, abychom nezničily chuť bylinek!
Dovezli jsme kvalitní mandle ze Španělska, ale tyto jsou trochu jiné. Perfektně nahradí všechny slané a nezdravé dobroty. Sice jsou pražené na oleji, ale to neznamená, že si hrst nemůžete dopřát večer k telce. Olej jsme museli použít, aby více vynikly provensálské bylinky, jejichž chuť podtržená špetkou soli vás tak vezme až na jih Francie. Blanšírováním jsme je zbavili slupky, aby s kořením vynikla i pravá chuť mandlí. Stačí sáhnout do sáčku a nechat se unášet chutí bylinek.
Mandle nejsou pouze jedny. Věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Hořké mandle obsahují velké množství amygdalinu, který je pro tělo ve velkých množstvích škodlivé, proto většinou v nabídce najdete pouze ty sladké, které amygadlín obsahují jen trochu, nebo vůbec. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou i bez ní, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo dokonce jako mouku. Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dozvíte v našich článcích.
Hledáte tip na jedlý dárek? Vsaďte na dárková balení MYXů
01.03.22 | 1728x přečteno | 4 minuty
24.03.21 | 10303x přečteno | 6 minut
Velmi podařené.
Návyková klasika.
Neco neuveritelne dobreho !
Mandle pražené provensálské