11.10.24 | 22933x přečteno | 2 minuty
Gouda lyofilizovaná
Můžu se Ti zdát obyčejná, můžeš si myslet, že mě už dobře znáš, ale to se pleteš! Stačí jedno křupnutí a už mě nedostaneš z kapsy ani z hlavy. Kam půjdeš, tam můžu jako ta nejlepší svačina s Tebou!
- jemná a nasládlá chuť
- křupavá textura
- krájená na praktické tyčinky
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Gouda lyofilizovaná
Informace o produktu
Lyofilizované sýry jsou jedinečné ve své dokonalé křupavosti a jednoduchosti skladování. Při pokojové teplotě a bez přístupu vlhkosti vám vydrží i roky! Jsou nakrájené na praktické kousky, které se skvěle hodí jako rychlá svačina i neotřelá přísada do salátů nebo jako ozdoba vašich kulinářských výtvorů. Mrazem sušená gouda má dokonale sladkou krémovou chuť s jemným slaným koncem, a díky tomu skvěle vynikne v kombinaci se sklenkou vína nebo sladkým ovocem.
TOP informace o goudě lyofilizované
- Gouda zraje minimálně jeden měsíc, ale může zrát i několik let.
- Čím delší zrání, tím tmavší je její barva.
- Vůně je jemná, s oříškovým nádechem a během žvýkání má krémovou konzistenci.
- Gouda získala svůj název podle města Gouda v Nizozemsku.
- Vyrábí se pouze z kravského mléka.

Poznámka nákupčího
„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá gouda je sice jeden ze sýru, který má lepší trvanlivost a není tolik náročný na skladování, ale i přesto se jako mlékárenský produkt potýká s náchylností na okolní bakterie a podléhá rychlé zkáze. Není nic smutnějšího, než když si ke sklenici vína nachystáte čerstvou goudu a po prvním hořkém tónu vám zkazí celý večer. Lyofilizace z goudy udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je gouda křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou krémovou chuť.“
Jak se vyrábí sýr?
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení mléko, sůl, mléčné bakteriální kultury, regulátor kyselosti chlorid vápenatý
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení plastová dóza
- Úprava kostičky
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2638 kJ / 636 kcal
- Tuky 51 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g
- Sacharidy 0,1 g
- z toho cukry 0,1 g
- Bílkoviny 44,2 g
- Sůl 3,6 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Recenze návštěvníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.
Původně vloženo k Mozzarella lyofilizovaná kostičky