11.10.24 | 21040x přečteno | 2 minuty
Tvarůžky lyofilizované věnečky
S námi si konečně budeš moci dopřát své oblíbené tvarůžky bez výčitek a znepokojených pohledů přísedících. Jsme totiž sušené mrazem, který z nás odstranil vodu a také zjemnil náš výrazný odér. Naše chuť však zůstala nedotčena!
- podívejte, máme je i jako prášek
- produkt plný bílkovin s minimem sacharidů a tuků
- bez přidaných barviv, aromatických látek a stabilizátorů
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Tvarůžky lyofilizované věnečky
Informace o produktu
Už vás nikdo nebude napomínat, abyste si tvarůžky kvůli jejich specifické vůni rozbalili, až když budete sami. Lyofilizací si sice vůni zanechají, ale už budou obšťastňovat pouze váš nos a ne celou místnost kolem. Mají výraznou, unikátní a pikantní chuť a povrch se zlatožlutým povlakem. Jsou mírně tvrdé, ale za to extrémně křupavé. Díky svým nutričním hodnotám se řadí na první místo mezi sýry – plné bílkovin s minimem sacharidů a tuků. Jsou vyráběny podle tradiční české receptury ve městě Loštice. Jejich jedinečná vůně a chuť je způsobena rozkládáním bílkovin během zrání.
TOP informace o tvarůžkách
- 100 gramů lyofilizovaného produktu se rovná 280 gramům čerstvých tvarůžků.
- Na výrobu se nepoužívají geneticky modifikované suroviny.
- Jsou vyrobené i lyofilizované v České republice.
- Vyrobili je bez přidaných syřidel, barev, aromatických látek a stabilizátorů.
- Obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.
Jak se tvarůžky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení tvaroh, jedlá sůl max 5,5 %, mlékařská kultura, sekvestrant uhličitan sodný, stabilizátor uhličitan vápenatý
- Surovina Tvarůžky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava věnečky
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1589 kJ / 380 kcal
- Tuky 2,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,7 g
- Sacharidy 3,9 g
- z toho cukry 3,9 g
- Bílkoviny 84 g
- Sůl 13,2 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Vynikající!
Původně vloženo k Cheddar lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Nejvíc dobrý to je! Lepší než sýrový křupky plný éček a podobných sajrajtů.
Původně vloženo k Gouda lyofilizovaná
Recenze návštěvníka
je to chutné a zjedli sme to na posedenie, ale presne to ma odrádza od ďalšej kúpi, existujú lacnejšie pochutiny, prípadne doporučujem ako darček niekomu, a k tomu napríklad vínko a je to.
Původně vloženo k Mozzarella lyofilizovaná kostičky