45 minut
12–15 kusů
Co budete na sušenky potřebovat?
Na těsto:
- 200 g ovesných vloček
- 100 g hladké mouky
- 100 g ořechů
- 20 g slunečnicového semínka
- 10 g lněného semínka
- 2 lžičky prášku do pečiva (8 g)
- 100 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 2 vejce
Postup přípravy domácích sušenek
Máslo si před pečením necháme povolit. Plechy si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 °C.
Ořechy nasekáme nahrubo, 100 g ovesných vloček v sekáčku rozmixujeme na mouku. Ořechy a vločkovou mouku dáme do větší mísy a přidáme i zbytek ovesných vloček, hladkou mouku, slunečnicové a lněné semínko a taky prášek do pečiva.
Ve druhé míse vyšleháme máslo s cukrem. Poté zašleháme i vajíčka. Krém přidáme do mísy k suchým surovinám a promícháme, aby se těsto na ovesné sušenky hezky propojilo.
Pekanové sušenky s čokoládou a karamelem
Chcete si udělat sušenkový maraton? Na tyhle nesmíte zapomenout.
Na plech tvarujeme z těsta sušenky. Necháme mezi nimi rozestupy – při pečení nabydou, tak ať se neslepí dohromady. Pečeme asi 12 minut (záleží na velikosti sušenek).
Horké sušenky z ovesných vloček bývají křehké a při přemisťování by se mohly rozpadnout, proto než je sundáme z pečicího papíru, necháme sušenky vychladnout.
A pak už jen hurá na ně!
Recept a foto: michaela_foodphoto