Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pekanové sušenky s čokoládou a karamelem

v pátek 17. 9. | 642x přečteno


Taky milujete chuť pekanových ořechů a pro mléčnou čokoládu byste vstali i o půlnoci? Tak to si zamilujete recept na pekanové sušenky s čokoládou a karamelem! Připravila ho pro vás Ivetka alias Gazdina a my z něj máme velikou radost. No řekněte, nechtěli byste se taky hned zakousnout do čerstvě upečených sušenek?

Sdílet



Pekanové sušenky s čokoládou a karamelem
30 minut
16–20 kusů

Co budete potřebovat?

Na sušenky:

Na ozdobu:

Postup

Nejprve si nasekáme pekany nahrubo a ovesné vločky krátce rozmixujeme na jemnější drť. Vždy je lepší mít v sušenkách spíše menší kousky ořechů – méně se pak rozpadají. Poté všechny suché ingredience smícháme v misce.

Rozpuštěné vychladlé máslo smícháme s rýžovým sirupem a mandlovou pastou. Tuto tekutou směs vlijeme do mísy se sypkými ingrediencemi. Směs propracujeme lžící, aby se vše krásně propojilo.

Pak si připravíme plech vyložený pečicím papírem, na který budeme postupně klást sušenky. Ze směsi si v dlaních vytvarujeme kuličky zhruba o velikosti pingpongového míčku. Položíme je na plech a jemně je rozmáčkneme. Použít k tomu můžete například polévkovou lžíci. Sušenky pak ještě doformujeme prsty, aby byly cca 1 cm vysoké.

Nakonec sušenky ozdobíme kousky máslového karamelu. Doporučujeme je do sušenky lehce vmáčknout.  

Plech se sušenkami dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 13 minut do křupava.  

Horké sušenky jsou velmi křehké a při přemisťování by se nám mohly rozpadnout, proto než sušenky sundáme z pečicího papíru, necháme je vychladnout

A pak už jen hurá na ně!

Fotky a recept: @gazdina

Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?