Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Limetkový cheesecake s pistáciovým korpusem

ve čtvrtek 7. 10. | 10543x přečteno


I kdyby se za okny čerti ženili, recept na limetkový cheesecake s pistáciovým korpusem vám prozáří kuchyň létem. A pokud jsou venku tropy, pak jste právě našli příjemný lehký dezert pro návštěvu či své milované! Recept na cheesecake pro vás z našich surovin připravila Gazdina, tak hurá na něj!

Sdílet



Limetkový cheesecake s pistáciovým korpusem
60 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 80 g mletých pistácií  
  • 80 g rýžové mouky
  • 40 g změklého másla
  • 40 g cukru krystal
  • 30 g ovesných vloček
  • 1 vejce

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání (alespoň 30%)
  • šťávu z 1–2 limetek
  • semínka z jednoho lusku vanilky
  • rýžový sirup podle chuti

Na ozdobu:

Postup

Asi půl hodiny až hodinu před pečením si vytáhneme máslo z lednice a nakrájíme ho na kostky, aby nám povolilo. Až je měkčí, přidáme do mísy všechny zbylé ingredience na těsto a spolu s máslem vše propracujeme.  

Z těsta vytvoříme kompaktní váleček a dáme ho mezi dva archy pečícího papíru. Pak jej vyválíme podle velikosti formy – těsto by mělo mít výšku zhruba 5 mm a mělo by přečnívat přes „půdorys“ formy, abychom měli z čeho brát na okraje. Odstraníme svrchní papír a těsto obrátíme do formy. Opatrně sloupneme i druhý papír a hmotu ještě jemně natlačíme po celé ploše do formy. Péct cheesecake můžete i v podlouhlé formě, na chuti ani kráse mu to neubere.

Korpus pečeme v předehřáté troubě na vrchní i spodní ohřev na 180 °C. Stačí mu zhruba 20–25 minut – pečte, dokud těsto nezezlátne. Po vytažení z trouby korpus na cheesecake necháme zcela vychladnout ještě ve formě. Nevyndávejte ho dříve!  

Recept na cheesecake

A jaký je recept na krásně jemný krém? Nejprve si vyšleháme smetanu a poté k ní lehce přimícháme ostatní ingredience. Pokud chcete mít cheesecake sladší, můžete ho dosladit 2–3 lžícemi rýžového sirupu.

Krémem naplníme vychladlý korpus a dozdobíme. Nebojte se vyhrát si, zelené nemusí být jen saláty! Použijte svěží plátky limetky a mátu či meduňku, křupavost dodejte máslovým karamelem, dotek exkluzivity zajistí citrónový pudr a nezapomeňte ani na klasiku v podobě pistácií a jedlých květů.  

Cheesecake je nejlepší nechat uležet v lednici přes noc.


Nechybí vám ve spíži?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?