11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru
Sladká panna cotta, chutný domácí pudink, vanilkové mléko do postele! Přesně vím, na co myslíš. Ale neboj, se mnou to máš všechno na dosah ruky. Stačí vylousknout a užít si čerstvou chuť kvalitní vanilky.
- výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
- bez syntetických látek a konzervantů
- madagaskarská vanilka je považována za nejvíce ceněnou odrůdu vůbec
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru
Informace o produktu
Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí rozříznout po jeho délce a z lusku vyškrábnout semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma nebo ho nechat louhovat v mléčné nebo alkoholové tekutině, kam uvolní silné vanilkové aroma a chuť.
Jako Bourbon je označována pouze vanilka rostoucí na Madagaskaru a ostrovech Réunion, Mauricius, Comoro a Mayotte. Tyto vanilkové lusky jsou dlouhé, plné a vláčné, jejich semena mají sladkou chuť a aroma je výrazně sladké a především silné a dlouhotrvající. Díky své kvalitě je Bourbon vanilka považována za nejvíce ceněnou vůbec.
TOP informace o vanilkových luscích
- Pochází z regionu Sava na Madagaskaru.
- Obsah vanilinu je 1,5 %.
- Kromě vanilinu obsahují až 200 dalších aromatických látek.
- Stejná odrůda vanilky pěstovaná v jiných zemích nemůže nést označení Bourbon.
- Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok.
Jak použít vanilkový lusk v kuchyni?
Vanilku můžete v kuchyni využít na více různých způsobů. Oprostěte se od klasické vanilkové zmrzliny, krému, cukroví a vanilkového cukru a dopřát si vanilkovou chuť i v jiných receptech. Netradiční použití vanilky v kuchyni ocení i ten nejvybíravější mlsný jazýček. Vyzkoušet můžete třeba ovoce plné vanilkové chuti, které vytvoříte povařením jádrového ovoce či fíků s vanilkovým luskem, cukrem a vodou. Své kulinářské umění můžete povýšit na úplně nový level, pokud vanilku přidáte ke křupavému vepřovému bůčku. A pokud si večery rádi zpříjemňujete skleničkou alkoholu, zkuste si vytvořit třeba vanilkové daiquiri z bílého rumu, cukrového sirupu, čerstvé limetkové šťávy a vanilkových semínek. S vanilkou se zkrátka nemusíte bát experimentovat!
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení vanilkové lusky přírodní
- Zpracování Lusky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Madagaskar
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení potravinářské fóliové sáčky
- Velikost cca 3–4 g
- Úprava celé lusky
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí