Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Sladká panna cotta, chutný domácí pudink, vanilkové mléko do postele! Přesně vím, na co myslíš. Ale neboj, se mnou to máš všechno na dosah ruky. Stačí vylousknout a užít si čerstvou chuť kvalitní vanilky.

  • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
  • bez syntetických látek a konzervantů
  • madagaskarská vanilka je považována za nejvíce ceněnou odrůdu vůbec

Vyberte balení

Vaše cena

300 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 20. 10.

Kdy zboží obdržím? zavřít

46 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 20. 10.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 20. 10.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Informace o produktu

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí rozříznout po jeho délce a z lusku vyškrábnout semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma nebo ho nechat louhovat v mléčné nebo alkoholové tekutině, kam uvolní silné vanilkové aroma a chuť.
Jako Bourbon je označována pouze vanilka rostoucí na Madagaskaru a ostrovech Réunion, Mauricius, Comoro a Mayotte. Tyto vanilkové lusky jsou dlouhé, plné a vláčné, jejich semena mají sladkou chuť a aroma je výrazně sladké a především silné a dlouhotrvající. Díky své kvalitě je Bourbon vanilka považována za nejvíce ceněnou vůbec. 

TOP informace o vanilkových luscích

  1. Pochází z regionu Sava na Madagaskaru.
  2. Obsah vanilinu je 1,5 %.
  3. Kromě vanilinu obsahují až 200 dalších aromatických látek.
  4. Stejná odrůda vanilky pěstovaná v jiných zemích nemůže nést označení Bourbon.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok. 

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.

Díky španělským cestovatelům se vanilka rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení vanilkové lusky přírodní
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení potravinářské fóliové sáčky
  • Velikost cca 3–4 g
  • Úprava celé lusky
  • Zpracování Lusky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Vanilkové lusky Gourmet Bourbon z Madagaskaru

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?