45 minut
5 kusů
Co budete potřebovat?
Na sušenky:
- 60 g mandlové mouky
- 40 g hladké mouky
- 50 g másla
- 30 g vanilkového cukru
- špetku soli
- ½ lžičky prášku do pečiva
Na krémovou vrstvu:
- 50 g čerstvého sýra
- 40–60 g cukru
- citronovou kůru
- přírodní barvivo
Na ozdobu:
- 40 % smetana ke šlehání
- MYX Dino
Postup
Nejprve si upečeme sušenky, ze kterých budeme tvořit korpus. Mandlovou mouku, hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme v míse. Ve druhé misce utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně do něj zapracujeme sypké suroviny. Hněteme, dokud není těsto kompaktní, nechceme předse, aby se nám sušenky v troubě rozjížděly.
Z hotového těsta tvoříme malé kuličky, které pokládáme na plech, a pomoučenou paličkou na maso (nebo vidličkou) je stlačíme do kulatého tvaru. Pečeme na 160 °C asi 15 minut. Až jsou hotové, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme barevnou svrchní vrstvu. Čerstvý sýr smícháme s cukrem a citronovou kůrou. Můžeme použít sýr Philadelphia nebo mascarpone. Vzniklou směs rozdělíme do dvou misek. Do každé z misek zamícháme asi půl lžičky barviva. My jsme na modrou vrstvu použili spirulinu a růžové tóny doplnilo barvivo z dračího ovoce, využít můžete ale i ovocné prášky z mrazem sušeného ovoce. Záleží, jakou kombinaci si pro svůj minicheesecake vyberete.
Vychladlé sušenky rozmixujeme se lžící roztopeného másla. Vzniklou sušenkovou hmotu vtlačíme do formiček a postupně přidáme jednotlivé vrstvy obarveného krému. Použít se dají i vaše oblíbené kupované sušenky, těm domácím se ale nic nevyrovná!
A je čas zdobit! Protože se blíží Velikonoce, rozhodli jsme se cukrářským sáčkem nastříkat vyšlehanou šlehačku do tvaru hnízdeček. Tam jsme posadili barevná vajíčka z velikonočního Dino MYXu. Vaší fantazii se ale meze nekladou! Dortíky necháme ztuhnout alespoň 4 hodiny v lednici. Pak už jen zbývá čekat na koledníky!