Připravte se s námi na Mikuláše 🎅 Čokouhlí máme! 👼

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Dvoubarevný minicheesecake

ve čtvrtek 11. 3. | 4493x přečteno


Vypadá roztomile a chutná božsky. Vyzkoušejte náš dvoubarevný cheesecake z máslových sušenek a čerstvého sýra. Žádné dítě neodolá zářivým barvičkám Dino MYXu. Ale nenechte se zmást, žádná umělá barviva v našem receptu nenajdete! Skvěle se hodí třeba jako pozornost pro koledníky na Velikonoce. 

Sdílet



Dvoubarevný minicheesecake
45 minut
5 kusů

Co budete potřebovat?

Na sušenky:

Na krémovou vrstvu:

Na ozdobu:

Postup

Nejprve si upečeme sušenky, ze kterých budeme tvořit korpus. Mandlovou mouku, hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme v míse. Ve druhé misce utřeme máslo s vanilkovým cukrem a postupně do něj zapracujeme sypké suroviny. Hněteme, dokud není těsto kompaktní, nechceme předse, aby se nám sušenky v troubě rozjížděly.

Z hotového těsta tvoříme malé kuličky, které pokládáme na plech, a pomoučenou paličkou na maso (nebo vidličkou) je stlačíme do kulatého tvaru. Pečeme na 160 °C asi 15 minut. Až jsou hotové, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout. 

Mezitím si připravíme barevnou svrchní vrstvu. Čerstvý sýr smícháme s cukrem a citronovou kůrou. Můžeme použít sýr Philadelphia nebo mascarpone. Vzniklou směs rozdělíme do dvou misek. Do každé z misek zamícháme asi půl lžičky barviva. My jsme na modrou vrstvu použili spirulinurůžové tóny doplnilo barvivo z dračího ovoce, využít můžete ale i ovocné prášky z mrazem sušeného ovoce. Záleží, jakou kombinaci si pro svůj minicheesecake vyberete.

Vychladlé sušenky rozmixujeme se lžící roztopeného másla. Vzniklou sušenkovou hmotu vtlačíme do formiček a postupně přidáme jednotlivé vrstvy obarveného krému. Použít se dají i vaše oblíbené kupované sušenky, těm domácím se ale nic nevyrovná!

A je čas zdobit! Protože se blíží Velikonoce, rozhodli jsme se cukrářským sáčkem nastříkat vyšlehanou šlehačku do tvaru hnízdeček. Tam jsme posadili barevná vajíčka z velikonočního Dino MYXu. Vaší fantazii se ale meze nekladou! Dortíky necháme ztuhnout alespoň 4 hodiny v lednici. Pak už jen zbývá čekat na koledníky!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?