11.10.24 | 22014x přečteno | 2 minuty
Kokosový cukr vanilkový
Ruce pryč od rafinovaného cukru! Máš tu přece mne, kokosový cukr! Jsem sladidlo vyrobené z nektaru kokosového květu. Nech se unést mou sladkou, karamelovo-vanilkovou chutí!
- s pravou vanilkou
- vhodný jako náhražka za bílý vanilkový cukr
- příjemná sladká karamelová chuť
Alternativní produkty z kategorie Kokosové produkty:
Kokosový cukr vanilkový
Informace o produktu
Jeho chuť je karamelově ovocná s pravou vanilkou navíc! Jistě vám osladí den, jen možná trošičku méně než jste zvyklí. Kokosový cukr má menší sladivost, oproti běžnému bílému cukru, je tedy vhodnou alternativou k vaření a pečení. Přidávejte si ho do nápojů, koláčů či krémů – všude tam, kam normálně přidáte špetku vanilkového cukru. Je vyráběn z nektaru kokosových květů, při jeho získávání tedy není nutné kácení celé kokosové palmy, což nás samozřejmě nesmírně těší. Jestli si cukr přidáte do krémů, dortů, dezertů nebo jen teplého mléka, to už necháme na vás. Zamilujte si i naše další kokosové produkty a vanilku.
TOP informace o kokosovém cukru
- Kokosový cukr není palmový cukr.
- Disponuje nižší sladivostí.
- Vyrábí se z kokosových květů.
- Jeho největšími producenty jsou Filipíny a Indonésie.
- Obsahuje semínka z pravého vanilkového lusku.
Jak se kokosový cukr vyrábí?
Není zpracováván chemicky. Vyrábí se z nektaru květů kokosové palmy, a to postupným zahříváním a odpařováním nadbytečné vody. Pomalým odpařováním produkt tuhne až do podoby tvrdé hmoty, ta se nakonec podrtí na sypký produkt. Kokosový cukr vzhledem připomíná třtinový cukr, má však ještě výraznější hnědou barvu a obsahuje více minerálních látek. Na druhé straně je méně sladký, což může podněcovat k vyšší spotřebě, nebo naopak k navyknutí na méně sladkou chuť vašich oblíbených jídel.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení kokosový cukr 96 %, tahitský vanilkový prášek 4 %
- Surovina Cukr
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Indonésie
- Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava nektar z květů kokosové palmy s vanilkovým práškem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1615 kJ / 386 kcal
- Tuky 0,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 93,3 g
- z toho cukry 93,3 g
- Bílkoviny 1,24 g
- Sůl 0 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí