Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky

ve čtvrtek 10. 6. | 569x přečteno


Milujete čokoládu v kombinaci s arašídovým máslem? Tak to jste tu správně! Jestli nestíháte a chcete návštěvě přichystat nenáročnou dobrotu k odpolední kávě, vyzkoušejte naše rychlé šohajky. Jsou veganské, stačí je ozdobit oříšky nebo lyofilizovaným ovocem a parádu udělají stejnou jako kdejaký dort. Recept jsme pro vás připravili ve spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

Sdílet



Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky

Co budete potřebovat?

Na košíčky:

Na ozdobu:

Postup

Ve vodní lázni na mírném ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejem. Nezapomeňte směs stále míchat. Polovinou směsi pak naplníme rovnoměrně papírové nebo kovové košíčky. Množství záleží na velikosti, obvykle to jsou 1–2 polévkové lžíce čokolády na jeden košíček.  

Čokoládu necháme chvíli vychladnout a následně ji asi na hodinu vložíme do ledničky, aby ztuhla. Poté na ni navrstvíme arašídové máslo a zalejeme ji zbývající čokoládou tak, aby bylo máslo zakryté.

Ještě tekutou svrchní vrstvu ozdobíme lyofilizovaným ovocím nebo oříšky podle chuti a necháme šohajky ještě alespoň půl hodiny v lednici, aby ztuhly.


Recept a fotky: @veglajf 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?