Co budete potřebovat?
Na košíčky:
- 160 g 73,5% hořké čokolády
- 2 cl kokosového oleje
- arašídové máslo
Na ozdobu:
Postup
Ve vodní lázni na mírném ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejem. Nezapomeňte směs stále míchat. Polovinou směsi pak naplníme rovnoměrně papírové nebo kovové košíčky. Množství záleží na velikosti, obvykle to jsou 1–2 polévkové lžíce čokolády na jeden košíček.
Čokoládu necháme chvíli vychladnout a následně ji asi na hodinu vložíme do ledničky, aby ztuhla. Poté na ni navrstvíme arašídové máslo a zalejeme ji zbývající čokoládou tak, aby bylo máslo zakryté.
Ještě tekutou svrchní vrstvu ozdobíme lyofilizovaným ovocím nebo oříšky podle chuti a necháme šohajky ještě alespoň půl hodiny v lednici, aby ztuhly.
Recept a fotky: @veglajf
Čtěte také

Malinový cheesecake s ruby čokoládou
22.05.23 | 733x přečteno

09.05.23 | 882x přečteno