60 minut
8–10 porcí
Co budete potřebovat?
Na směs:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g rozinek Jumbo
- 100 g kousků mandlí
- šťáva z poloviny pomeranče
- půl lžičky pomerančové kůry
Na dozdobení:
Postup
Nad vodní lázní si rozpusťte čokoládu. Měla by být hořká, ale je na vás, kterou si zvolíte. Můžete sáhnout třeba po 60% čokoládě z Peru, a pokud máte raději výraznější, doporučujeme 70% čokoládu přímo z Česka. V každém případě je lepší sáhnout po čokoládě v peckách. Bude se rychleji rozpouštět, pracuje se s ní jednoduše a můžete nepozorovaně ujídat! Do rozpuštěné čokolády přidejte šťávu z pomeranče a pomerančovou kůru. Pokud budete přidávat kůru z kupovaného pomeranče, vždy dbejte na BIO kvalitu.
Mezitím si najemno nakrájejte mandle a rozinky. Pokud máte doma předpřipravené kousky, máte hotovo! Vše promíchejte s čokoládou a vzniklou směs dejte malou lžičkou do papírových košíčků.
Na závěr už zbývá jen košíčky dozdobit. Dokud je čokoláda měkká a poddajná, posypejte je nadrcenými pistáciemi a pomerančovou kůrou – košíčkům to dodá šťavnatou barvu a jemně exotickou chuť. Pozvedne je to na úplně jinou úroveň!
Abyste je mohli jíst bez rizika upatlání, dejte je do lednice ztuhnout.
Recept a fotky z kuchyně Inspired Kitchen