Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Čokoládové košíčky

ve středu 10. 3. | 152x přečteno


Máme pro vás ten nejjednodušší recept, ze kterého vzniknou kouzelně sladké košíčky plné čokolády. V kuchyni vám s nimi mohou pomoci i ti nejmenší a ingredience můžete podle chuti obměňovat. Vyřádí se na nich i ti největší kreativci a pošmáknou nejnáročnější gurmáni. Tyto čokoládové košíčky pro nás vytvořila Terezka z Inspired Kitchen a my jsme si je jednoduše zamilovali! 

Sdílet



Čokoládové košíčky
60 minut
8–10 porcí

Co budete potřebovat?

Na směs:

Na dozdobení:

Postup

Nad vodní lázní si rozpusťte čokoládu. Měla by být hořká, ale je na vás, kterou si zvolíte. Můžete sáhnout třeba po 60% čokoládě z Peru, a pokud máte raději výraznější, doporučujeme 70% čokoládu přímo z Česka. V každém případě je lepší sáhnout po čokoládě v peckách. Bude se rychleji rozpouštět, pracuje se s ní jednoduše a můžete nepozorovaně ujídat! Do rozpuštěné čokolády přidejte šťávu z pomeranče a pomerančovou kůru. Pokud budete přidávat kůru z kupovaného pomeranče, vždy dbejte na BIO kvalitu.

Mezitím si najemno nakrájejte mandle a rozinky. Pokud máte doma předpřipravené kousky, máte hotovo! Vše promíchejte s čokoládou a vzniklou směs dejte malou lžičkou do papírových košíčků.

Na závěr už zbývá jen košíčky dozdobit. Dokud je čokoláda měkká a poddajná, posypejte je nadrcenými pistáciemi a pomerančovou kůrou – košíčkům to dodá šťavnatou barvu a jemně exotickou chuť. Pozvedne je to na úplně jinou úroveň!

Abyste je mohli jíst bez rizika upatlání, dejte je do lednice ztuhnout.

Čokoládové košíčky s ořechy

Recept a fotky z kuchyně Inspired Kitchen

Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?