11.10.24 | 22927x přečteno | 2 minuty
Brusinky lyofilizované prášek
Krásné, zdravé a k tomu tak kyselé, že si nás určitě zamiluješ! Ještě aby ne, vždyť jsme pro Tebe překročily celý oceán, a dokonce se nechaly rozdrtit na prach. Tak šup s námi do dortu!
- 100% mrazem sušené ovoce bez aditiv
- příjemně kyselá chuť
- extra jemný prášek
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Brusinky lyofilizované prášek
Informace o produktu
Brusinky jsou takový malý zázrak nadupaný vitamíny, antioxidanty a dalšími tělu prospěšnými látkami. Ale nejen, že jsou brusinky velkou zásobárnou živin, především skvěle chutnají. Zpočátku jemná sladká chuť přechází do výrazně kyselého konce, za což může především velký obsah vitamínu C. A pokud jste byli limitováni využitím celých plodů, u prášku tato možnost nehrozí; teď už můžete brusinky přidat opravdu kamkoli – od nápojů, přes dezerty až po slaná jídla.
TOP informace o brusinkovém prášku
- Ovocný prášek lze využít jako přírodní barvivo.
- Neobsahuje žádné cukry ani jiná aditiva.
- Prášek je nutné uzavírat ve vzduchotěsné nádobě či sáčku.
- Za červenou barvu brusinek mohou antokyany, které mají protizánětlivé účinky.
- Brusinky pomáhají regulovat hladinu glukózy v krvi.
Poznámka nákupčího
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali ho na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny.
Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí.“
Jak se brusinky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách –55 až –100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se brusinky melou na jemný prášek.
Zajímavosti a recepty
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení brusinky lyofilizované prášek
- Zpracování Prášek
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Severní Amerika/USA
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava prášek
- Typ sušení mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1504 kJ / 363 kcal
- Tuky 1,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 94,5 g
- z toho cukry 33,6 g
- Vláknina 28,3 g
- Bílkoviny 3,6 g
- Sůl 0,04 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze nakupujícího
Vynikajúce
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze návštěvníka
Odporúčam.
Původně vloženo k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Původně vloženo k Jahody lyofilizované prášek