SUŠENÉ OVOCE

Nejprodávanější

MYX PŘÍRODNÍ OŘECHY 1
 
od 148 Kč
(od 129 Kč bez DPH)
MYX OŘECHY EXCLUSIVE 1
 
od 39 Kč
(od 34 Kč bez DPH)
BOBULE 1
 
od 144 Kč
(od 125 Kč bez DPH)
Meruňky sušené JUMBO 1
 
od 87 Kč
(od 76 Kč bez DPH)
163 Datle Sayer 1
 
od 67 Kč
(od 58 Kč bez DPH)
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky 1
 
od 193 Kč
(od 168 Kč bez DPH)
Maliny lyofilizované (mrazem sušené) celé 1
 
od 143 Kč
(od 124 Kč bez DPH)
Ananas sušený PREMIUM 1
 
od 282 Kč
(od 245 Kč bez DPH)
SALTY 1
Skladem
 
od 155 Kč
(od 135 Kč bez DPH)
Datle sušené Medjool 1
 
od 156 Kč
(od 136 Kč bez DPH)
86 položek celkem
51sSn0bE1lL. SX385
350 Kč bez DPH
403 Kč
Organic Baby Figs Bio Baby Feigen
od 72 Kč bez DPH
od 83 Kč
51NDo9QVL6L
265 Kč bez DPH
305 Kč
sliva big
od 113 Kč bez DPH
od 130 Kč
Datle sušené Medjool 1
od 136 Kč bez DPH
od 156 Kč
Ananas sušený PREMIUM 1
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
Mango sušené FANCY 1
od 221 Kč bez DPH
od 254 Kč
173 Datle Deglet 1
od 130 Kč bez DPH
od 150 Kč
SUŠENÉ BANÁNY BEZ CUKRU | SUŠENÉ OVOCE | SVĚT PLODŮ
od 109 Kč bez DPH
od 125 Kč
MYX Fruit ořechy, oříšky a ovoce | Svět plodů 1 pic
Skladem
od 54 Kč bez DPH
od 62 Kč
163 Datle Sayer 1
od 58 Kč bez DPH
od 67 Kč
Švestky sušené přírodní z ČR 1
od 240 Kč bez DPH
od 276 Kč
Banán ovoce sušený přírodní celý | Svět plodů 1 pic
od 46 Kč bez DPH
od 53 Kč
KUSY 1
od 134 Kč bez DPH
od 154 Kč
Nahoru
Další produkty

Sušené ovoce

                                  

Sušení potravin v poslední době zažívá obrovský boom nejen u nás, ale také po celém světě. První zmínky o sušení sahají až do doby před 3 500 lety, kdy lidé využívali staré metody sušení, jako je sušení na Slunci nebo ve větru.

Sušení je perfektní způsob, díky kterému se nám daří konzervovat potraviny a uchovávat jejich typickou chuť, vůni a barvu po dlouhou dobu. Techniky sušení se v minulosti předávaly z generace na generaci v závislosti na tom, které se osvědčily a které nikoliv. Postupem času se tyto techniky zdokonalovaly a lidé začali přemýšlet nad novými možnostmi sušení.

Co je lyofilizované (mrazem sušené) ovoce?

Sušení mrazem (lyofilizování)

Naproti tomu proces lyofilizace spočívá v tom, že se ovoce nejprve zamrazí při teplotě mínus 80 °C. Lyofilizované ovoce je tak de facto ovoce sušené mrazem. Teprve po zmrazení jeho cesta směřuje do sušičky, kde se voda v ovoci mění díky nižšímu tlaku na páru. První sušení probíhá ve vakuu, kde se odstraní na 95 % vody. Druhé sušení již probíhá za postupného zvyšování teploty a snižování vakua. Tento postup zabezpečuje, že se ovoce příliš nemění jak po tvarové, tak i po chuťové stránce. Výsledkem je sušené ovoce, které je zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, které získáváme i prostřednictvím čerstvého ovoce. Sušení mrazem tak na rozdíl od klasicky sušeného ovoce pomáhá zachovat strukturu a tvar ovoce, jeho přirozenou barvu, chuť a aroma a v neposlední řadě nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky.