SUŠENÉ OVOCE

Nejprodávanější

EXCLUSIVE 1
 
od 38 Kč
(od 33 Kč bez DPH)
BASIC 1
 
od 155 Kč
(od 135 Kč bez DPH)
Datle ovoce sušené SAYER | Svět plodů 1 pic
 
od 67 Kč
(od 58 Kč bez DPH)
Meruňky sušené ovoce JUMBO | Svět plodů 1 pic
 
od 92 Kč
(od 80 Kč bez DPH)
MALINY 1
 
od 143 Kč
(od 124 Kč bez DPH)
JAHODY 1
 
od 193 Kč
(od 168 Kč bez DPH)
SUŠENÉ BANÁNY BEZ CUKRU | SUŠENÉ OVOCE | SVĚT PLODŮ
 
od 125 Kč
(od 109 Kč bez DPH)
ANANAS 1
 
od 282 Kč
(od 245 Kč bez DPH)
MANGO 1
 
od 254 Kč
(od 221 Kč bez DPH)
Datle ovoce sušené Medjool | Svět plodů 1 pic
 
od 156 Kč
(od 136 Kč bez DPH)
79 položek celkem
Borbrurak 1
od 342 Kč bez DPH
od 393 Kč
Datle ovoce sušené Medjool | Svět plodů 1 pic
od 136 Kč bez DPH
od 156 Kč
ANANAS 1
od 245 Kč bez DPH
od 282 Kč
MANGO 1
od 221 Kč bez DPH
od 254 Kč
Datle ovoce sušené DEGLET z Alžírska | Svět plodů 1 pic
od 116 Kč bez DPH
od 133 Kč
SUŠENÉ BANÁNY BEZ CUKRU | SUŠENÉ OVOCE | SVĚT PLODŮ
od 109 Kč bez DPH
od 125 Kč
MYX Fruit ořechy, oříšky a ovoce | Svět plodů 1 pic
Skladem
od 54 Kč bez DPH
od 62 Kč
Datle ovoce sušené SAYER | Svět plodů 1 pic
od 58 Kč bez DPH
od 67 Kč
SVESTKA CR 1
od 240 Kč bez DPH
od 276 Kč
Banán ovoce sušený přírodní celý | Svět plodů 1 pic
od 46 Kč bez DPH
od 53 Kč
KUSY 1
od 125 Kč bez DPH
od 144 Kč
Švestky moravské sušené ovoce | Svět plodů 1 pic
od 159 Kč bez DPH
od 183 Kč
Meruňky sušené ovoce JUMBO | Svět plodů 1 pic
od 80 Kč bez DPH
od 92 Kč
vyr 1134merunky mrazem susene 01
od 148 Kč bez DPH
od 170 Kč
SVESTKY LYO 1
od 144 Kč bez DPH
od 166 Kč
Nahoru
Další produkty

Sušené ovoce

Sušení potravin v poslední době zažívá obrovský boom nejen u nás, ale také po celém světě. První zmínky o sušení sahají až do doby před 3 500 lety, kdy lidé využívali staré metody sušení, jako je sušení na Slunci nebo ve větru.

Sušení je perfektní způsob, díky kterému se nám daří konzervovat potraviny a uchovávat jejich typickou chuť, vůni a barvu po dlouhou dobu. Techniky sušení se v minulosti předávaly z generace na generaci v závislosti na tom, které se osvědčily a které nikoliv. Postupem času se tyto techniky zdokonalovaly a lidé začali přemýšlet nad novými možnostmi sušení.

Co je lyofilizované (mrazem sušené) ovoce?

Sušení mrazem (lyofilizování)

Naproti tomu proces lyofilizace spočívá v tom, že se ovoce nejprve zamrazí při teplotě mínus 80 °C. Lyofilizované ovoce je tak de facto ovoce sušené mrazem. Teprve po zmrazení jeho cesta směřuje do sušičky, kde se voda v ovoci mění díky nižšímu tlaku na páru. První sušení probíhá ve vakuu, kde se odstraní na 95 % vody. Druhé sušení již probíhá za postupného zvyšování teploty a snižování vakua. Tento postup zabezpečuje, že se ovoce příliš nemění jak po tvarové, tak i po chuťové stránce. Výsledkem je sušené ovoce, které je zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, které získáváme i prostřednictvím čerstvého ovoce. Sušení mrazem tak na rozdíl od klasicky sušeného ovoce pomáhá zachovat strukturu a tvar ovoce, jeho přirozenou barvu, chuť a aroma a v neposlední řadě nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky.