11.10.24 | 22924x přečteno | 2 minuty
Ostružiny lyofilizované lesní Wild
Při sklizni nebudeš mít popíchané ruce. Ve Světě plodů nás pro Tebe nasbírali a usušili. Ty si nás už jen necháš rozplynout v ústech a užiješ si tu sladkokyselou chuť!
- 100% mrazem sušené ovoce
- poctivá chuť ostružin bez přidaných cukrů a aditiv
- šetrné sušení, které zachová živiny a barvu
Alternativní produkty z kategorie Ovoce přírodní:
Ostružiny lyofilizované lesní Wild
Informace o produktu
Ostružiny nadupané vitamínem C osvěží každý z vašich pokrmů. Díky výrazné barvě je můžete použít jako přírodní barvivo nebo využít jejich kyselosti a přidat je do sladkého dezertu, kterému dodá špetku jedinečnosti. Jde o menší, lesní ostružiny, a co nemají do velikosti, to dohnaly na chuti. Příjemná kyselost a křupavá konzistence vás dozajista dostane!
TOP informace o lyofilizovaných ostružinách
- Podporují myšlení.
- Přidáním vody se z části rehydratují.
- Mají detoxikační účinek.
- Lyofilizované ovoce před zmrazením plně dozrálo.
- Jsou zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jaké získáváme z čerstvých plodů.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Recenze nakupujícího heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení ostružiny lyofilizované celé
- Surovina Ostružiny
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Zpracování Kousky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava celé ostružiny
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1200 kJ / 287 kcal
- Tuky 6,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 39,6 g
- z toho cukry 39,6 g
- Vláknina 20 g
- Bílkoviny 7,6 g
- Sůl 0,04 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Recenze nakupujícího heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Původně vloženo k Angrešt lyofilizovaný
Recenze návštěvníka
Byla jsem příjemně překvapena velikostí! Chuť samozřejmě vynikající, sympaticky nakyslá. Prostě super volba
Původně vloženo k Brusinky pravé lyofilizované