11.10.24 | 23043x přečteno | 2 minuty
Kešu Jumbo + Mandle Valencia
Ahoj, jsme to nejlepší z našich křupavých přírodních ořechů. Představujeme Ti sadu oříšků složenou z mandlí VALENCIA a kešu ořechů JUMBO! Pokud miluješ ořechy, tak neváhej!
- kešu i mandle obsahují množství vitamínů, bílkovin i zdravých tuků
- jemná chuť i křupavost zaručená
- výhodné balení dvou oblíbených ořechů
Alternativní produkty z kategorie Ořechy a semínka:
Kešu Jumbo a Mandle Valencia
Informace o produktu
Tuto zaručeně božskou kombinaci dvou druhů nejoblíbenějších oříšků vám přinášíme, abyste si více nemuseli lámat hlavu, které z nich ochutnat první. Pokud máte chuť na něco zdravého a křupavého, toto kombo je pro vás to pravé ořechové. Sladké mandle se slupkou a krémové kešu vylepší váš večer u televize nebo dodají energii na výletu. Kešu Jumbo pocházejí z Indie a mandle Valencia ze Španělska, můžete tak vyzkoušet zahraniční pokrmy i mimo letní dovolenou.
TOP informace o balíčku
- Kvalita kešu ořechů se třídí na základě barvy, tvaru a velikosti.
- Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
- Mandle nejsou fumigované = neošetřují se žádným plynem, který ničí mikroorganismy.
- Největším světovým producentem mandlí je USA (v sezóně 2019/2020 to bylo 79 % světové produkce).
- Existují různé druhy mandlí. Tato odrůda Late flowering obsahuje převážně perfektně sladké mandle.
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Kešu jádra se před přepravou také mohou fumigovat. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.
Jak se pěstují mandle
Mandle potřebují teplé a suché podnebí. Rostou ve skořápkách na stromech mandloně obecné. Plody dozrávají v období od září do října. V tomto čase by jejich zelené oplodí mělo pomalu vysychat a nabírat hnědé zbarvení. V tomto oplodí se nachází světlehnědá děrovaná pecka, ze které po rozlousknutí vypadne jádro – mandle.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení
- Surovina Kešu, Mandle
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
- Zpracování Loupané, Neloupané, Nepražené
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Indie, Španělsko
- Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Velikost 500 g a 500 g
- Úprava celá blanšírovaná jádra kešu, přírodní neblanšírované RAW mandle
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí