Kešu JUMBO + Mandle VALENCIA
Související produkty
Detailní popis produktu
Kešu JUMBO a mandle VALENCIA
Informace a výživové hodnoty
Tuto zaručeně božskou kombinaci dvou druhů nejoblíbenějších oříšků vám přinášíme, abyste si více nemuseli lámat hlavu, které z nich ochutnat první. Pokud máte chuť na něco zdravého a křupavého, toto kombo je pro vás to pravé ořechové. Sladké mandle se slupkou a krémové kešu vylepší váš večer u televize nebo dodají energii na výletu. Kešu Jumbo pocházejí z Indie a mandle Valencia ze Španělska, můžete tak vyzkoušet zahraniční pokrmy i mimo letní dovolenou.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Kvalita jednotlivých kešu ořechů se třídí na základě barvy, tvaru a velikosti.
- Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů.
- Mandle nejsou fumigované = neošetřují se žádným plynem, který ničí mikroorganismy.
- Největším světovým producentem mandlí je USA (v sezóně 2019/2020 to bylo 79 % světové produkce).
- Existují různé druhy mandlí. Dělí se například podle barvy slupky, tvaru a země původu.
Složení | kešu JUMBO + mandle VALENCIA (složení k jednotlivým produktům naleznete na stránkách produktů) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Indie, Španělsko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | celá blanšírovaná jádra kešu, přírodní neblanšírované RAW mandle |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiná, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40°C, proto jsou považovány za RAW potravinu. Více se dozvíte v článku o obchodních třídách kešu.
Jak se pěstují mandle?
Mandle potřebují teplé a suché podnebí. Rostou ve skořápkách na stromech mandloně obecné. Plody dozrávají v období od září do října. V tomto čase by jejich zelené oplodí mělo pomalu vysychat a nabírat hnědé zbarvení. V tomto oplodí se nachází světlehnědá děrovaná pecka, ze které po rozlousknutí vypadne jádro – mandle.
Tip
Zabalte si oříšky do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty naleznete na stránkách produktů kešu ořechy JUMBO a mandle VALENCIA RAW ze Španělska.
Doplňkové parametry
Kategorie: | OŘECHY OŘÍŠKY |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.