Kešu JUMBO + Mandle VALENCIA

403 Kč –10 %
Ananas sušený PREMIUM + Mango sušené FANCY 1 image
403 Kč –10 % 361 Kč 314 Kč bez DPH
Skladem

Ahoj, jsme to nejlepší z našich křupavých přírodních ořechů. Představujeme Ti sadu oříšků složenou z mandlí VALENCIA a kešu ořechů JUMBO! Pokud miluješ ořechy, tak neváhej!

          • kešu i mandle obsahují množství vitamínů, bílkovin i zdravých tuků
          • jemná chuť i křupavost zaručená
          • výhodné balení dvou oblíbených ořechů

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kešu JUMBO a mandle VALENCIA

Informace a výživové hodnoty 

Tuto zaručeně božskou kombinaci dvou druhů nejoblíbenějších oříšků Vám přinášíme, abyste si více nemuseli lámat hlavu, který z nich ochutnat první. Takže pokud máte chuť na něco zdravého a křupavého, toto kombo je pro Vás to pravé ořechové. Sladké mandle se slupkou a krémové kešu vylepší Váš večer i jídelníček. Kešu Jumbo pocházejí z Indie a mandle Valencia ze Španělska, můžete tak vyzkoušet zahraniční pokrmy i mimo letní dovolenou.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. kvalita jednotlivých kešu ořechů se třídí na základě barvy, tvaru a velikosti
  2. na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů
  3. mandle nejsou fumigované = neošetřují se žádným plynem, který ničí mikroorganismy
  4. největším světovým producentem mandlí je USA (81 %)
  5. existují různé druhy mandlí, vyznačují se různými zeměmi původu a senzorickými vlastnostmi (tloušťkou a barvou slupky)

 

Základní specifikace
Složení kešu JUMBO + mandle VALENCIA (složení k jednotlivým produktům naleznete na stránkách produktů)
Země původu Indie, Španělsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava celá blanšírovaná jádra kešu, přírodní neblanšírované RAW mandle 
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kešu ořechy?

Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiná, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů, se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Tyto ručně zpracované kešu se sice následně suší, ale pouze do teploty 40°C, proto jsou považovány za RAW potravinu. 

Jak se pěstují mandle?

Mandle potřebují teplé a suché podnebí. Rostou ve skořápkách na stromech a jsou považovány za plody mandloně obecné. Plody dozrávají v období od září do října. V tomto čase by jejich zelené oplodí mělo pomalu vysychat a nabírat hnědé zbarvení. V tomto oplodí se nachází světlehnědá děrovaná pecka, ze které po rozlousknutí vypadne jádro - mandle.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • výroba mandlového nebo kešu mléka
  • skvělé do jogurtu nebo müsli
  • ideální a rychlá svačinka
  • vhodné na zdobení zákusků či jiných pochutin

 

Tip

Zabalte si oříšky do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Výživové hodnoty naleznete na stránkách produktů kešu ořechy JUMBO EXCLUSIVE a mandle VALENCIA RAW ze Španělska.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: OŘECHY OŘÍŠKY
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: