🐣 Velikonoční nadílka plná dobrot. Objednejte pomlázku pro koledníky včas! 🐣

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

-60 %
Kód: 0214

Lískový 49% RAW protein

Tady končí veškerá legrace! Jsme lískové oříšky ve formě proteinu. Vybav si naše skvělé vlastnosti, tak přesně takové jsme i v prášku! Prostě dávka bílkovin s tou nejlepší chutí! A bez aditiv!

  • RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C
  • vhodné pro vegany, sportovce a milovníky zdravé stravy
  • přísada do nápojů i běžných jídel
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Supervýživa:

Lískový 49% RAW protein

Informace o produktu

Jde o rostlinný proteinový koncentrát vytvořený pouze z lískových jader, bez zbytečných aditiv. Při výrobě byla nepražená lísková jádra oloupaná a následně za studena lisovaná a rozmělněná. Další důležitou informací je, že během celého procesu výroby teplota nepřesáhla 42 °C, a proto můžeme proteinový prášek označit za RAW potravinu. Samotné využití proteinu je opravdu široké. Ale ať už jím během pečení nahradíte část mouky nebo jej přidáte do ovesné kaše či mléka, vždy můžete počítat s jeho intenzivní vůní a skvělou ořechovou chutí.

TOP informace o lískovém proteinu

  1. Doporučená dávka je přibližně 30 g na 200–300 ml tekutiny.
  2. Prášek se nedá zcela rozpustit.
  3. Rostlinný protein je stravitelnější než živočišný.
  4. Lískové ořechy jsou jedním z významných přírodních zdrojů hořčíku.
  5. Mají vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin.
  6. Mononenasycené mastné kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.

Co je to protein?

Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

Jak se vyrábí proteinový prášek?

Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.

Základní specifikace
  • Složení částečně odtučněný prášek z jader lískových ořechů (obsah bílkovin 49 %)
  • Surovina Lískové ořechy
  • Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW, Vhodné pro diabetiky, Low carb
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Turecko
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava rozdrcená jádra lískových ořechů
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1697 kJ / 405 kcal
  • Tuky 13 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
  • Sacharidy 31 g
  • z toho cukry 7 g
  • Bílkoviny 49 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?