DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Zdravé semínkové krekry

v pátek 18. 8. | 4890x přečteno


Semínkové krekry jsou nadupané vlákninou! Skvěle nahradí brambůrky jako zdravé křupání k televizi, ale perfektně se hodí i k nejrůznějším pomazánkám a dipům. Hotové jsou raz dva, a tak přijdou vhod, když se ohlásí nečekaná návštěva a doma právě došlo pečivo. Ochutnejte semínkové krekry jako zdravou alternativu rohlíků a baget!

Sdílet



Zdravé semínkové krekry
40 minut
1 plech

Co budete potřebovat?

Postup

Troubu předehřejme na 160 stupňů. Semínka, vodu a olivový olej smícháme dohromady a necháme 15 minut odležet, aby semínka stihla natáhnout vodu a nabobtnat. Podle chuti můžete směs osolit nebo okořenit oblíbenými bylinkami. Skvěle se k semínkům bude hodit třeba sušený rozmarýn.

Plech vyložíme pečicím papírem a směs na něj tenkou vrstvou natřeme.

Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Jakmile budou semínka zlatavá, krekry jsou hotové. Po vychladnutí krekry nakrájíme ostrým nožem na čtverečky nebo jednoduše nalámeme. 

Hotové krekry můžete servírovat k sýrům, oblíbenému dipu nebo křoupat u televize místo nezdravých brambůrek.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Semínka plná vlákniny do každé kuchyně:

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?