40 minut
1 plech
Co budete potřebovat?
- 50 g lněného semínka
- 40 g sezamu (bílého loupaného)
- 20 g loupaného konopného semínka
- 20 g dýňového semínka
- 50 g špaldové mouky
- 100 g vody
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a bylinky podle chuti
Postup
Troubu předehřejme na 160 stupňů. Semínka, vodu a olivový olej smícháme dohromady a necháme 15 minut odležet, aby semínka stihla natáhnout vodu a nabobtnat. Podle chuti můžete směs osolit nebo okořenit oblíbenými bylinkami. Skvěle se k semínkům bude hodit třeba sušený rozmarýn.
Plech vyložíme pečicím papírem a směs na něj tenkou vrstvou natřeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Jakmile budou semínka zlatavá, krekry jsou hotové. Po vychladnutí krekry nakrájíme ostrým nožem na čtverečky nebo jednoduše nalámeme.
Hotové krekry můžete servírovat k sýrům, oblíbenému dipu nebo křoupat u televize místo nezdravých brambůrek.



Recept a foto: @michaela_foodphoto