60 minut
15–20 kusů
Co budete potřebovat?
Na marokánky:
- 250 ml smetany
- 50 g moučkového cukru
- 50 g medu
- 40 g másla
- 100 g sušeného manga
- 50 g sušené papáji
- 50 g kostiček sušených jablek
- 100 g nesolených arašídů
- 4 lžíce hladké mouky
Na čokoládovou polevu:
- 150 g peciček hořké čokolády
Postup
Nejprve si připravíme sušené ovoce. Do marokánek je nejlepší si ho nakrájet na podobně velké kostičky. V našem receptu vám můžou být měřítkem právě jablečné kostičky. Dopředu si také předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Do středního rendlíku dáme smetanu, cukr, med a mouku. Zahříváme do úplného zhoustnutí. Ve směsi poté rozpustíme máslo a odstavíme z plotýnky. Do tuhé směsi vmícháme sušené ovoce a nesolené arašídy.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Připravenou směs na marokánky pak klademe na papír čajovou lžičkou. Kuličky rozmáčkneme a vytvarujeme marokánky tak, aby měly všechny podobnou tloušťku.
Marokánky s oříšky a ovocem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut. Jakmile jsou zlatavé, vyndáme je z trouby. Necháme je zcela vychladnout a zatuhnout.
Čokoládu rozpustíme pozvolna ve vodní lázni. Pokud si nejste jistí, jaký je správný postup, mrkněte na přehledný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zespodu potřeme čokoládou. Necháme je opět zatuhnout.
Pro urychlení je můžeme dát chladit do lednice nebo ven, pokud je chladno.
A pak už si je jen vychutnáváme během vánočních pohádek v teple domova. Dobrou chuť!



Recept a foto: @michaela_foodphoto
Prémiové ovoce do marokánek
Zapomeňte na kandované čtverečky plné přidaného cukru a barviv. Vždyť ovoce to dokáže rozbalit i bez nich! Co si přidáte do vánočního pečení?