📣 MEGA AKCE! Doprava ZDARMA a SLEVY až 20 % najdete tady! 👈

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Marokánky s mangem a arašídy

ve středu 7. 12. | 5429x přečteno


Kdo ještě nezná marokánky, ať hodí ořechem… A rovnou přímo do mísy! Protože tohle dokonale vláčné a přitom křupavé cukroví udělá parádu nejen o Vánocích. Spojení šťavnatého manga, papáji a nesolených arašídů vykouzlí úsměv na rtech všem milovníkům exotických kombinací. Honí vás mlsná? Připravte si s námi tyto netradiční oříškové marokánky se sušeným ovocem a buďte i o Vánocích za hvězdu!

Sdílet



Marokánky s mangem a arašídy
60 minut
15–20 kusů

Co budete potřebovat?

Na marokánky:

Na čokoládovou polevu:

  • 150 g peciček hořké čokolády

Postup

Nejprve si připravíme sušené ovoce. Do marokánek je nejlepší si ho nakrájet na podobně velké kostičky. Dopředu si také předehřejeme troubu na 180 stupňů

Do středního rendlíku dáme smetanu, cukr, med a mouku. Zahříváme do úplného zhoustnutí. Ve směsi poté rozpustíme máslo a odstavíme z plotýnky. Do tuhé směsi vmícháme sušené ovoce a nesolené arašídy

Plech si vyložíme pečicím papírem. Připravenou směs na marokánky pak klademe na papír čajovou lžičkou. Kuličky rozmáčkneme a vytvarujeme marokánky tak, aby měly všechny podobnou tloušťku. 

Marokánky s oříšky a ovocem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut. Jakmile jsou zlatavé, vyndáme je z trouby. Necháme je zcela vychladnout a zatuhnout.

Čokoládu rozpustíme pozvolna ve vodní lázni. Pokud si nejste jistí, jaký je správný postup, mrkněte na přehledný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zespodu potřeme čokoládou. Necháme je opět zatuhnout.

Pro urychlení je můžeme dát chladit do lednice nebo ven, pokud je chladno.

A pak už si je jen vychutnáváme během vánočních pohádek v teple domova. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Prémiové ovoce do marokánek

Zapomeňte na kandované čtverečky plné přidaného cukru a barviv. Vždyť ovoce to dokáže rozbalit i bez nich! Co si přidáte do vánočního pečení? 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?