10% sleva na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Marokánky s mangem a arašídy

ve středu 7. 12. | 2636x přečteno


Kdo ještě nezná marokánky, ať hodí ořechem… A rovnou přímo do mísy! Protože tohle dokonale vláčné a přitom křupavé cukroví udělá parádu nejen o Vánocích. Spojení šťavnatého manga, papáji a nesolených arašídů vykouzlí úsměv na rtech všem milovníkům exotických kombinací. Honí vás mlsná? Připravte si s námi tyto netradiční oříškové marokánky se sušeným ovocem a buďte i o Vánocích za hvězdu!

Sdílet



Marokánky s mangem a arašídy
60 minut
15–20 kusů

Co budete potřebovat?

Na marokánky:

Na čokoládovou polevu:

  • 150 g peciček hořké čokolády

Postup

Nejprve si připravíme sušené ovoce. Do marokánek je nejlepší si ho nakrájet na podobně velké kostičky. V našem receptu vám můžou být měřítkem právě jablečné kostičky. Dopředu si také předehřejeme troubu na 180 stupňů

Do středního rendlíku dáme smetanu, cukr, med a mouku. Zahříváme do úplného zhoustnutí. Ve směsi poté rozpustíme máslo a odstavíme z plotýnky. Do tuhé směsi vmícháme sušené ovoce a nesolené arašídy

Plech si vyložíme pečicím papírem. Připravenou směs na marokánky pak klademe na papír čajovou lžičkou. Kuličky rozmáčkneme a vytvarujeme marokánky tak, aby měly všechny podobnou tloušťku. 

Marokánky s oříšky a ovocem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut. Jakmile jsou zlatavé, vyndáme je z trouby. Necháme je zcela vychladnout a zatuhnout.

Čokoládu rozpustíme pozvolna ve vodní lázni. Pokud si nejste jistí, jaký je správný postup, mrkněte na přehledný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zespodu potřeme čokoládou. Necháme je opět zatuhnout.

Pro urychlení je můžeme dát chladit do lednice nebo ven, pokud je chladno.

 

A pak už si je jen vychutnáváme během vánočních pohádek v teple domova. Dobrou chuť!

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Prémiové ovoce do marokánek

Zapomeňte na kandované čtverečky plné přidaného cukru a barviv. Vždyť ovoce to dokáže rozbalit i bez nich! Co si přidáte do vánočního pečení? 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?