60 minut
15–20 kusů
Co budete potřebovat?
Na marokánky:
- 250 ml smetany
- 50 g moučkového cukru
- 50 g medu
- 40 g másla
- 100 g sušeného manga
- 50 g sušených meruněk
- 50 g sušených švestek
- 100 g nesolených arašídů
- 4 lžíce hladké mouky
Na čokoládovou polevu:
- 150 g peciček hořké čokolády
Postup
Nejprve si připravíme sušené ovoce. Do marokánek je nejlepší si ho nakrájet na podobně velké kostičky. Dopředu si také předehřejeme troubu na 180 stupňů.
Do středního rendlíku dáme smetanu, cukr, med a mouku. Zahříváme do úplného zhoustnutí. Ve směsi poté rozpustíme máslo a odstavíme z plotýnky. Do tuhé směsi vmícháme sušené ovoce a nesolené arašídy.
Plech si vyložíme pečicím papírem. Připravenou směs na marokánky pak klademe na papír čajovou lžičkou. Kuličky rozmáčkneme a vytvarujeme marokánky tak, aby měly všechny podobnou tloušťku.
Marokánky s oříšky a ovocem pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut. Jakmile jsou zlatavé, vyndáme je z trouby. Necháme je zcela vychladnout a zatuhnout.
Čokoládu rozpustíme pozvolna ve vodní lázni. Pokud si nejste jistí, jaký je správný postup, mrkněte na přehledný fotonávod. Vychladnuté marokánky otočíme a zespodu potřeme čokoládou. Necháme je opět zatuhnout.
Pro urychlení je můžeme dát chladit do lednice nebo ven, pokud je chladno.
A pak už si je jen vychutnáváme během vánočních pohádek v teple domova. Dobrou chuť!
Recept a foto: @michaela_foodphoto
Prémiové ovoce do marokánek
Zapomeňte na kandované čtverečky plné přidaného cukru a barviv. Vždyť ovoce to dokáže rozbalit i bez nich! Co si přidáte do vánočního pečení?