⏳ Doprava do Parcelshopu za 1 Kč už jen do 30. listopadu! ⏳

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kaštanová roláda s čokoládou

ve středu 5. 10. | 939x přečteno


Že jsou rolády vyšší dívčí? Ale kdeže. Tahle veganská kaštanová roláda politá čokoládou bude hvězdou každé oslavy i nedělního posezení u kávy. Jemná náplň, lehký piškot a pořádná dávka čokolády a oříšků navrch. Dostane její originální chuť i vás?

Sdílet



Kaštanová roláda s čokoládou
celkový čas cca 4 hodiny
12–15 kusů

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na kaštanovou náplň:

  • 200–250 g kaštanového pyré
  • 150 g kokosové smetany nebo rostlinné šlehačky

Na ozdobu rolády:

recept na roládu
recept na kaštanovou roládu

Postup

Smícháme všechny suché ingredience v misce a mícháme, dokud se nespojí.
Přidáme kokosový olej, mléko, vanilkový extrakt a jablečný ocet a dobře promícháme pomocí ručního mixéru. 

Vyšleháme si aquafabu a jemně ji vmícháme do těsta. Měla by se dokonale spojit se směsí. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 170 °C 12–15 minut

Po vyjmutí z trouby necháme piškot asi 3 minutky vychladnout. Mezitím si poprášíme kuchyňskou utěrku moučkovým cukrem (to aby se nám roláda nepřilepila). 

Těsto z plechu vyklopíme na utěrku a stáhneme z něj pečicí papír. Pak jej opatrně zarolujeme a necháme roládu alespoň 1 hodinu vychladnout.

Mezitím si připravíme nádivku. Kaštanové pyré, kokosovou smetanu nebo šlehačku utřeme v misce do hladka.

Až směs vychladne, rozvineme piškotové těsto tak, aby bylo úplně ploché. Jednu polovinu kaštanového pyré pomocí stěrky rozetřeme rovnoměrně do tenké vrstvy po celém povrchu. Opatrně zavineme roládu do pevné spirály.

Položíme roládu na talíř či podnos a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 1–2 hodiny. Potom stěrkou rozetřeme druhou část nádivky do rovnoměrné hladké vrstvy na vnější stranu. Roládu dáme opět vychladit. 

Na závěr ji polijeme čokoládovou polevou – na rozpuštění 100 gramů hořké čokolády budete potřebovat 100 gramů rostlinné smetany a lžičku rostlinného oleje (třeba kokosového). Na závěr roládu posypeme oblíbenými oříšky

Dobrou chuť'!


Pokud nevíte, jak správně rozpustit čokoládu, mrkněte na přeledný fotonávod!


Recept a foto:  @ivka_veggierecipes

Pomocníci do veganské kuchyně

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?