Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Konečně veganská buchta, co má koule: Ochutnejte prémiový Rum Cake

v pátek 29. 7. | 1030x přečteno | 3 minuty čtení


Dámy a pánové, tohle jsou nefalšované gurmánské Vánoce uprostřed léta. Hříšně dobrá vegan buchta z dílny Bena Cristovaa konečně spatřila světlo světa a doslova nás vystřelila z gatí. Pod víčko luxusního Rum Caku v praktické skleničce proto necháme nakouknout i vás. Ale pozor – riziko vzniku závislosti je extrémně vysoké a zdaleka za to nemůže jen obsažený rum…

Sdílet



Konečně veganská buchta, co má koule: Ochutnejte prémiový Rum Cake

Co se v článku dozvíte?

Složení jako z učebnice (pro dospělé)

Rum Cake je splněným snem všech rozmlsaných veganů a milovníků dezertů z poctivých surovin. Zrodil se totiž s vizí, která nepřipouští žádné kompromisy. Na jeho 100% rostlinné složení je tak opravdu radost pohledět: Základ tvoří rozinky a špaldová mouka, kterým sekunduje jablečný mošt a kokosový olej. Část surovin je navíc v biokvalitě.

O správný říz se pak svědomitě stará kvalitní třtinový rum. Ano, čtete správně – žádné aroma, ale opravdový alkohol. Na jeho množství se při výrobě téhle prémiové buchty nešetří, a tak je Rum Cake určený jen dospělákům. Kromě rumu vám však zamotá hlavu i svou omamnou chutí a vláčnou konzistencí.

Třešničky z naší zahrádky

A protože k rumu neodmyslitelně patří třešně, máme na Rum Caku své zásluhy i my. Díky našim nesířeným sušeným třešním je ještě šmrncovnější, návykovější a tak akorát sladký.

Když se Ben Cristovao pustí do gastronomie

Že je Rum Cake opravdu hvězdný, dokazují i jména jeho tvůrců. Stojí za ním známý zpěvák Ben Cristovao spolu se svým trenérem jiu jitsu Michalem Herčkou. Oba pánové se jakožto sportovci, vegani a gurmáni nespokojí jen tak s něčím, a proto se rozhodli vytvořit dosud nesehnatelnou veganskou delikatesu podle vlastních standardů.

A dali si opravdu záležet. „Recepturu jsme ladili víc než rok. Dokonce jsme dlouho pracovali na dvou variantách – vlhké a propečené, měli jsme i etikety,“ prozradil Michal Herčka.

„Protože se jedná o dort plný ovoce, není lehké ho upéct ve více kusech a ani špičkový pekaři nám nebyli schopni poradit. Nakonec pomohli Jan Maršálek a Zlatka Otavová, popsal překážky, které na cestě za vysněným dezertem překonávali.

Pod značkou Timba tak nakonec vznikl neodolatelně nadýchaný dortík zavařený v praktické skleničce – to aby byl trvanlivější i bez umělých konzervantů a dokázal vykouzlit blažené úsměvy bez závislosti na ledničce.

Tip!

Zásoby Rum Caku přijdou vhod nejen na cestách, ale i doma – třeba když se objeví nečekaná návštěva. Nadchne i jako originální jedlý dárek.

A to je teprve začátek

Pokud jste nejen mlsní, ale i zvědaví, máme pro vás ještě jednu třešničku na tomto šťavnatém dortu. Vyšpiónili jsme tajné zákulisní informace a už teď vám můžeme prozradit, že se chystají hned další dvě příchutě. A zkrátka nepřijdou ani fanoušci slaných pochutin. Víc ale ještě vyslepičit nemůžeme. Zůstaňte proto ve střehu, aby vám nic neuteklo.

Tak co? Už se vám sbíhají sliny? Není divu. Tuhle vykutálenou dobrotu prostě musíte mít. Rum Cake seženete v našem e-shopu i na našich prodejnách v Brně, Zlíně a Olomouci. 

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?