60 minut
6 kusů (podle velikosti formy)
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 120 g polohrubé mouky
- 3 g kypřícího prášku do pečiva
- špetku soli
- 60 g měkkého másla
- 60 g cukru moučky
- 1 vejce
- 80 ml kokosového mléka
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 80 g najemno nakrájeného ananasu
Na krém:
- 1 tučný měkký tvaroh (kupte ten v obalu, nikoliv ve vaničce)
- ½ kelímku 33% smetany ke šlehání
- cukr moučku (dle chuti)
- kapku Malibu rumu či kokosového aroma
Na ozdobu:
- sušený ananas
- kokosové plátky
- čerstvé nebo koktejlové třešně
Postup
Nejprve si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli tak, aby byl kypřící prášek rovnoměrně rozprostřený v celé směsi. V druhé misce vyšleháme měkké máslo s cukrem. Směs by měla být světlá a nadýchaná. Pak do ní zašleháme vejce. Nedávejte jej ale přímo z lednice – mělo by mít pokojovou teplotu.
Poté do máslové směsi postupně zašleháváme mouku a přiléváme kokosové mléko. Nakonec do těsta přisypeme najemno nakrájený ananas, dochutíme vanilkovým extraktem a směs pouze jemně promícháme.
Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků na muffiny – pokud máte větší formu, vyjde na 6 kousků. A šup do trouby! Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut. Nezapomeňte průběžně kontrolovat, aby se vám těsto nepřipálilo. Až je upečené, necháme ho zchládnout a mezitím si připravíme krém.
Vyšleháme si tvaroh se smetanou a cukrem. Šleháme, dokud není krém pevný, a pak jej ještě nezapomeneme ovonět troškou Malibu rumu nebo kokosovým aroma.
Na vychladlý základ na cupcake pak navrstvíme krém a ozdobíme ho sušeným ananasem a plátky kokosu. A nezapomeňte třešinku na závěr!
Fotky a recept: @foodadyct