Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Piñacolada cupcakes

ve čtvrtek 22. 7. | 157x přečteno


Tajemství dokonalého spojení kokosu a ananasu už znají všichni barmani v Karibiku. Tato sladká exotická kombinace skvěle okoření nejen parné letní dny na pláži, přijde vhod i když vás zrovna popadne mlsná. Připravte si s námi slaďoučký piñacolada dezert plný sladkých tónů ananasu a jemného kokosu. Recept jsme pro vás vytvořili ve spolupráci s Foodadyct.

Sdílet



Piñacolada cupcakes
60 minut
6 kusů (podle velikosti formy)

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 120 g polohrubé mouky
  • 3 g kypřícího prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 60 g měkkého másla
  • 60 g cukru moučky
  • 1 vejce
  • 80 ml kokosového mléka
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 80 g najemno nakrájeného ananasu

Na krém:

  • 1 tučný měkký tvaroh (kupte ten v obalu, nikoliv ve vaničce)
  • ½ kelímku 33% smetany ke šlehání
  • cukr moučku (dle chuti)
  • kapku Malibu rumu či kokosového aroma

Na ozdobu:

Postup

Nejprve si v misce smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli tak, aby byl kypřící prášek rovnoměrně rozprostřený v celé směsi. V druhé misce vyšleháme měkké máslo s cukrem. Směs by měla být světlá a nadýchaná. Pak do ní zašleháme vejce. Nedávejte jej ale přímo z lednice – mělo by mít pokojovou teplotu.  

Poté do máslové směsi postupně zašleháváme mouku a přiléváme kokosové mléko. Nakonec do těsta přisypeme najemno nakrájený ananas, dochutíme vanilkovým extraktem a směs pouze jemně promícháme.

Těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků na muffiny – pokud máte větší formu, vyjde na 6 kousků. A šup do trouby! Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut. Nezapomeňte průběžně kontrolovat, aby se vám těsto nepřipálilo. Až je upečené, necháme ho zchládnout a mezitím si připravíme krém.

Vyšleháme si tvaroh se smetanou a cukrem. Šleháme, dokud není krém pevný, a pak jej ještě nezapomeneme ovonět troškou Malibu rumu nebo kokosovým aroma.

Na vychladlý základ na cupcake pak navrstvíme krém a ozdobíme ho sušeným ananasem a plátky kokosu. A nezapomeňte třešinku na závěr! 

Piñacolada cupcakes

Fotky a recept: @foodadyct

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?