Vanilková pasta Nielsen-Massey
Související produkty
Detailní popis produktu
Vanilková pasta Nielsen-Massey
Informace a výživové hodnoty
Ne nadarmo se říká, že vanilka je královna mezi kořením. Je velmi náročná na pěstování a zpracování, protože se to vše dělá ručně. I právě proto patří mezi nejdražší koření. Vanilková pasta je vyrobena z extraktu z bourbonské vanilky a jejích zrníček. Konzistence pasty je tedy mnohem podobnější samotné vanilce než tekutému extraktu. Pasta je také tekutá, ale citelně hustší. Pasta je připravena na rychlé, snadné a efektivní použití. Značka Nielsen-Massey vyrábí pastu podle tradiční rodinné receptury již více než 100 let. Tato surovina není nijak geneticky upravována, je bezlepková a navíc v kosher kvalitě.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- 1 lžička pasty = 1 lžička extraktu = 1 vanilkový lusk.
- Kvalitní BOURBON vanilka.
- Vyráběné podle tradiční receptury.
- Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
- Harmonizuje smysly a tlumí nervové napětí.
Složení | cukr, voda, vanilkový extrakt, vanilkové lusky, tragant guma |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | USA |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná nádoba |
Úprava | pasta |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Odkud pochází ta nejlepší vanilka?
Vanilka původně pochází z Mexika. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a na Tahiti. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Tahiti květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a lusky z těchto zemí jsou zároveň ty nejdražší.
Tip
Pokud se chystáte péct, určitě vyzkoušejte i náš vanilkový třtinový cukr nebo vanilkové lusky z Madagaskaru.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.