11.10.24 | 22932x přečteno | 2 minuty
Pistáciové přírodní aroma
Chceš dodat svému pokrmu ten správný šmrnc? Pistáciový krém, cheesecake či zmrzlina! Určitě se se mnou dá v kuchyni vyhrát! A nemusíš být ani profesionální cukrář, abys mě využil.
- stačí jen pár kapek, zvýrazní chuť a vůni vašich pokrmů
- bez přidaných látek a barviv, vhodné pro vegany
- vyrobené z přírodních zdrojů
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Pistáciové přírodní aroma
Informace o produktu
Pistáciové aroma bez pistácií? To u nás určitě neuvidíte. Naše pistáciové aroma je vyrobeno především z kvalitních pistácií a nikoli z látek, které pistácie napodobují. Výrobce aromat vybírá své suroviny pečlivě a také takové, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Aromata se používají při pečení i nepečení a jejich úkolem je vyzdvihnutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Pistáciové aroma je vysoce koncentrované, takže stačí pět až šest kapek, které nahradí jednu čajovou lžíci pistácií.
TOP informace o pistáciovém přírodním aroma
- Vyrobené z pravých pistácií (ne GMO).
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Aroma je bezlepkové, vhodné pro vegany.
- Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
- Nenarušují strukturu produktu.
Poznámka nákupčího
„O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního aroma s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma.“
Jak se aromata vyrábějí?
Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například pokud bychom chtěli extrahovat meloun, na jednu lahvičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melounů. Proto se pro výrobu takového aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož takové aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vloženo do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry či látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Musím říct, že sušený meloun jsem ještě nikdy neviděla, ale velmi mě zaujal. Je sladký, výrazná chuť, kupuji pravidelně spolu s mangem
Původně vloženo k Melounové přírodní aroma
Recenze nakupujícího heureka.cz
Skvela, navykova chut
Původně vloženo k Banánové přírodní aroma
Základní specifikace
- Složení propylenglykol, přírodní aroma
- Zpracování Aroma
- Chuť Přírodní, Sladká
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Velká Británie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení skleněná lahvička s kapátkem
- Úprava Aroma
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Musím říct, že sušený meloun jsem ještě nikdy neviděla, ale velmi mě zaujal. Je sladký, výrazná chuť, kupuji pravidelně spolu s mangem
Původně vloženo k Melounové přírodní aroma
Recenze nakupujícího heureka.cz
Skvela, navykova chut
Původně vloženo k Banánové přírodní aroma
Recenze nakupujícího heureka.sk
Príjemná chuť a vôňa, prírodný