🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0743

Pepř lyofilizovaný celý

Jsem jedno z nejpoužívanějších koření, takže Ti rozhodně nesmím chybět v kuchyni. Pocházím z Indie a používají mě už od starověku. Vyměň sušenou verzi za lyofilizovanou a nech se unést mou silou!

  • 100% mrazem sušené koření 
  • poctivá chuť pepře bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:

Pepř lyofilizovaný celý

Informace o produktu

Pepř je jedno ze základních koření, které používáme. V historii byl tak populární, že se kvůli němu i válčilo, a dokonce se po určitou dobu rovnal hodnotě zlata. Lyofilizovaný pepř je koření pro opravdové gurmány. Jeho jedinečné aroma změní všechna vaše jídla od základu a ať jej přidáte do jakéhokoli pokrmu, rozhodně nepochybíte. Přinášíme vám jej v celých bobulích, jelikož čerstvě rozdrcené  budou mít nejvýraznější chuť a vůni.  

TOP Informace o peři

  1. Bobule jsou plodem pepřovníku černého (Piper nigrum).
  2. Pepřovník černý je tropická stále-zelená liána.
  3. Do Evropy pepř dovezl z Indie Alexandr Veliký.
  4. Je známo už přes tisíc druhů pepře.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

01.03.23 | 24996x přečteno | 5 minut

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

15.12.20 | 47684x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení pepř celý lyofilizovaný
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava celý pepř
  • Typ sušení sušení mrazem

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?