Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33361x přečteno
🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč.
Jsem jedno z nejpoužívanějších koření, takže Ti rozhodně nesmím chybět v kuchyni. Pocházím z Indie a používají mě už od starověku. Vyměň sušenou verzi za lyofilizovanou a nech se unést mou silou!
Alternativní produkty z kategorie Mrazem sušené:
Pepř je jedno ze základních koření, které používáme. V historii byl tak populární, že se kvůli němu i válčilo, a dokonce se po určitou dobu rovnal hodnotě zlata. Lyofilizovaný pepř je koření pro opravdové gurmány. Jeho jedinečné aroma změní všechna vaše jídla od základu a ať jej přidáte do jakéhokoli pokrmu, rozhodně nepochybíte. Přinášíme vám jej v celých bobulích, jelikož čerstvě rozdrcené budou mít nejvýraznější chuť a vůni.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí