🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč. 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0751

Paprika červená lyofilizovaná kousky

Jsem vypěstovaná na lokálních farmách a mrazem sušená v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na mně pochutnal, ale za zmínku stojí, že mám málo kalorií, mnoho živin, ale hlavně vitamín C!

  • křupavá textura
  • RAW zelenina
  • snadné skladování
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Zelenina:

Paprika červená lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. Ale tentokrát jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí – speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci a vydrží násobně déle než ta čerstvá.

Použití

Využít lyofilizovanou zeleninu můžete zejména jako přísadu do salátů a omáček. Skvěle se hodí i při přípravě quiche nebo jako náhrada krutonů do polévky. Díky praktickému balení, dlouhé trvanlivosti a snadnému skladování, si můžete papriku vychutnat i na výletech, v práci, ale i kdekoli jinde.

TOP informace o paprice

  1. Živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány.
  2. Přidáním vody se paprika z části rehydratuje.
  3. Obsahuje vysoké množství vlákniny.
  4. Mrazem sušená paprika působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Tomáš Hofman

Jak se paprika suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

  • Složení červená paprika lyofilizovaná
  • Surovina Paprika
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava Kousky
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
  • Tuky 4 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
  • Sacharidy 48 g
  • z toho cukry 46 g
  • Vláknina 27 g
  • Bílkoviny 10 g
  • Sůl 0,1 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky na prodejně
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?