Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9104x přečteno
Jsem vypěstovaná na lokálních farmách a mrazem sušená v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na mně pochutnal, ale za zmínku stojí, že mám málo kalorií, mnoho živin, ale hlavně vitamín C!
Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. Ale tentokrát jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí – speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci a vydrží násobně déle než ta čerstvá.
Využít lyofilizovanou zeleninu můžete zejména jako přísadu do salátů a omáček. Skvěle se hodí i při přípravě quiche nebo jako náhrada krutonů do polévky. Díky praktickému balení, dlouhé trvanlivosti a snadnému skladování, si můžete papriku vychutnat i na výletech, v práci, ale i kdekoli jinde.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 9104x přečteno
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 8843x přečteno | 5 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Paprika červená lyofilizovaná kousky