11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Paprika červená lyofilizovaná kousky
Jsem vypěstovaná na lokálních farmách a mrazem sušená v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na mně pochutnal, ale za zmínku stojí, že mám málo kalorií, mnoho živin, ale hlavně vitamín C!
- křupavá textura
- RAW zelenina
- snadné skladování
Alternativní produkty z kategorie Zelenina:
Paprika červená lyofilizovaná kousky
Informace o produktu
Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. Ale tentokrát jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí – speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci a vydrží násobně déle než ta čerstvá.
Použití
Využít lyofilizovanou zeleninu můžete zejména jako přísadu do salátů a omáček. Skvěle se hodí i při přípravě quiche nebo jako náhrada krutonů do polévky. Díky praktickému balení, dlouhé trvanlivosti a snadnému skladování, si můžete papriku vychutnat i na výletech, v práci, ale i kdekoli jinde.

TOP informace o paprice
- Živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány.
- Přidáním vody se paprika z části rehydratuje.
- Obsahuje vysoké množství vlákniny.
- Mrazem sušená paprika působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti.
- Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Jak se paprika suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení červená paprika lyofilizovaná
- Surovina Paprika
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava Kousky
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1400 kJ / 330 kcal
- Tuky 4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
- Sacharidy 48 g
- z toho cukry 46 g
- Vláknina 27 g
- Bílkoviny 10 g
- Sůl 0,1 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí