Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 33361x přečteno
🌰 Sleva 15 % s kódem ORECH15 🥜 Doprava zdarma do BALÍKOVNY nad 999 Kč.
Jsem vypěstovaná na lokálních farmách a mrazem sušená v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na mně pochutnal, ale za zmínku stojí, že mám málo kalorií, mnoho živin, ale hlavně vitamín C!
Alternativní produkty z kategorie Zelenina:
Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. Ale tentokrát jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí – speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci a vydrží násobně déle než ta čerstvá.
Využít lyofilizovanou zeleninu můžete zejména jako přísadu do salátů a omáček. Skvěle se hodí i při přípravě quiche nebo jako náhrada krutonů do polévky. Díky praktickému balení, dlouhé trvanlivosti a snadnému skladování, si můžete papriku vychutnat i na výletech, v práci, ale i kdekoli jinde.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí