Mandlový extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Mandlový extrakt
Informace o produktu
Mandlový extrakt bez pravých mandlí? U nás to nehrozí. Náš extrakt je totiž vyroben z nejkvalitnějších surovin, které extraktu dodávají pravou mandlovou chuť. Právě náš dodavatel vybírá své suroviny pečlivě. Používá ty, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Extrakty se používají při pečení, ale i nepečení, pro vyzvednutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Jsou vysoce koncentrované, takže průměrně pět až šest kapek nahradí jednu čajovou lžičku čerstvé suroviny.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobené z přírodních surovin.
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Extrakty jsou bezlepkové a jsou vhodné pro vegetariány
- Po přidání nenarušují strukturu produktu.
- Aromatické látky v pomerančích se snadno extrahují do rozpouštědla.
Složení | alkohol (90%), přírodní mandlový olej, voda |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | USA |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná lahvička |
Úprava | extrakt |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aromatem nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce neboli vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek.
Tip
Co tak si svůj zákusek ozdobit chutnými královskými mandlemi?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.