Mandle loupané plátky z USA

208 Kč 181 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ve Světě plodů mě svlékli donaha! To už bych snad raději byla pražená nebo uzená. Ale jedno jim musím nechat - mám mnohem hladší pokožku, lépe vypadám a jsem jemná a křupavá!

          • hodím se perfektně na dekoraci všech dezertů
          • vysoce návyková (nejen pro oko)
          • nefumigované = neošetřují nás žádným plynem, který ničí mikroorganismy

Detailní informace

500g
Skladem
208 Kč
181 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle loupané plátky z USA

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme Vám jemně sladké, krémové mandle. Pocházejí z USA a mají vysokou kvalitu, protože se vyrábějí z celých jader mandlí. Připravili jsme je pro Vás nakrájené na plátky pro snadné a rychlé použití. Jsou oloupané, takže Vám nebude dělat starosti žádná slupka, rovnou s nimi do koláče! Jsou ale vysoce návykové díky jejich mandlové vůni, krásné krémové barvě a sladké chuti. Nesnězte je ještě před tím, než je použijete na zdobení Vašich dobrot. Ne nadarmo patří mandle mezi nejoblíbenější ořechy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. existuje více než 30 druhů mandlí pěstovaných komerčně
  2. nefumigované = neošetřují je žádným plynem, který ničí mikroorganismy
  3. neobsahují žádné další aditiva
  4. známe dva druhy mandlí - hořké a sladké
  5. mandle snižují riziko onemocnění krevního oběhu

 

Základní specifikace
Složení 100% přírodní plátky mandlí
Země původu USA
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava blanšírované plátky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Hlavními producenty blanšírovaných mandlí je Kalifornie a Španělsko. Hnědá mandlová jádra jsou ošetřena párou, kdy slupka semen bobtná a je vytlačena mezi dva gumové válce a odstraněna. Dále se mandle suší a podle potřeby předávají k dalšímu zpracování. Blanšírované mandle mají světle slonovinovou barvu, skoro až bílou. Pyšní se výraznou mandlovou chutí, která je však slabší oproti neloupaným jádrům. Zvolil jsem španělskou odrůdu. Ta má výraznější chuť, aroma, velikost, krásný tvar a příjemný obsah vlhkosti okolo 7 %."

 

Jaké mandle poznáme?

Mandle nejsou pouze jedny, věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku.
Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a zda je přítomna nějaká příměs. Podle velikosti je můžeme třídit hned několika způsoby - mm, oz, g. Více se dočtete v našich článcích.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů nebo müsli
  • vhodné jako svačinka do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do různých salátů

 

Tip

Pro Váš příští koláč zdobený mandlovými plátky určitě vyzkoušejte naši jemnou mandlovou mouku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2642 kJ / 631 kcal
Tuky 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,2 g
z toho cukry 4,8 g
Vláknina 10 g
Bílkoviny 18,3 g
Sůl <0,025 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 236 mg
Železo 3,28 mg
Mangan 1,8 mg
Měď 1 mg
Hořčík 268 mg
Sodík 19 mg
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: