Mandle loupané plátky

155 Kč 135 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Ve Světě plodů mě svlékli donaha a nakrájeli na plátky! Oproti ostatním jsem teď krásně hladká, jemná i křupavá. Se mnou žádnou práci mít nebudeš, do koláče mě můžeš dát rovnou tak, jak jsem.

          • perfektní na zdobení slaných i sladkých dobrot
          • plátky z celých mandlí
          • bez slupky

Detailní informace

500g
Skladem
155 Kč
135 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Mandle loupané plátky

Informace a výživové hodnoty 

Přinášíme vám jemně sladké, krémové mandle. Pocházejí z USA a mají vysokou kvalitu, protože se vyrábějí z celých jader mandlí. Připravili jsme je pro vás nakrájené na plátky pro snadné a rychlé použití. Jsou oloupané, takže vám nebude dělat starosti žádná slupka, rovnou s nimi do koláče! Jsou ale vysoce návykové díky jejich mandlové vůni, krásné krémové barvě a sladké chuti. Nesnězte je ještě před tím, než je použijete na zdobení vašich dobrot. Ne nadarmo patří mandle mezi nejoblíbenější ořechy. 

 druhy-prirodnich-mandli-natural-cele
 
 

5 věcí, které jste o této surovině nevěděli

  1. Nasadí korunu nejen koláčům, ale také krémovým polévkám nebo obloženým chlebům. 
  2. Před nakrájením na plátky se musí blanšírovat, tedy zbavit hnědé slupky.
  3. Mandle patří mezi nejzdravější potraviny na světě. 
  4. Neobsahují žádná další aditiva.
  5. Mandle působí jako přírodní antioxidant.  

 
 
Poznámka nákupčího

„Hlavními producenty blanšírovaných mandlí jsou Kalifornie a Španělsko. Hnědá mandlová jádra jsou ošetřena přehřátou párou, čímž pokožka semen bobtná, pak je vytlačena mezi dva gumové válce a odstraněna. Dále se mandle suší a podle potřeby předávají k dalšímu zpracování, například Blanšírované mandle mají světle slonovinovou barvu, skoro až bílou. Pyšní se výraznou mandlovou chutí, která je však slabší oproti neloupaným jádrům.“ 
 
loupane-mandle-platky

 

Jaké mandle známe?

Mandle nejsou pouze jedny, věděli jste, že se dělí podle typu, chuti, kvality, velikosti a odrůdy? Známe sladké mandle a hořké. Protože hořké mandle obsahují škodlivou látku amygdalin, většinou v nabídce najdete pouze ty sladké. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří například odrůdy Nonpareil, Valencia, Carmel a Marcona. Podle typu zpracování je najdete se skořápkou a bez, se slupkou nebo blanšírované, kousky, plátky nebo jako mouku.
Třída nebo kvalita mandlí závisí na počtu škrábanců, zlomků, drtí a tom, zda je přítomna nějaká příměs. Dalšími kritérii jsou pak váha a velikost. Více se dočtete v našich článcích.

druhy-zpracovani-mandli-prirodni-orechy

 

Tip

Pro váš příští koláč zdobený mandlovými plátky určitě vyzkoušejte naši jemnou mandlovou mouku!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Loupané mandle
Dieta: Keto, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
Surovina: Mandle
Zpracování: Loupané, Nepražené
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: mandle jádra loupaná plátky
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: USA
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastový sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: blanšírované plátky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2642 kJ / 631 kcal
Tuky: 52 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4 g
Sacharidy: 19,2 g
z toho cukry: 4,8 g
Vláknina: 10 g
Bílkoviny: 18,3 g
Sůl: <0,025 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 236 mg
Železo: 3,28 mg
Hořčík: 268 mg
Fosfor: 481 mg
Draslík: 659 mg
Sodík: 19 mg
Zinek: 2,97 mg
Měď: 1,02 mg
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: