Bezlepkové protein těstoviny cizrna a rýže
Související produkty
Detailní popis produktu
Vegan protein těstoviny cizrna a rýže
Informace a výživové hodnoty
Máte chuť na těstoviny, ale preferujete ty bez obsahu lepku? Vyzkoušejte naše rýžové těstoviny, obsahují především rýžovou mouku, která je pro tělo snadněji stravitelnější než klasická pšeničná mouka. Najdete v nich také přidaný rýžový protein, který vašemu tělu dodá potřebnou dávku bílkovin. To nejpodstatnější je však cizrnová mouka, která těstovinám propůjčuje svou chuť. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny navíc stávají dokonale nutričně vyváženou potravinou. Postup přípravy těstovin naleznete níže.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Protein se jinak nazývá bílkovina.
- Rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný.
- Těstoviny jsou vhodné pro vegetariány a vegany.
- Existuje bílá a také natural rýže, ta je výživově hodnotnější.
- Cizrna se také nazývá římský hrách.
Složení | rýžový protein 15 %, cizrnová mouka 10 %, rýžová mouka 75 % |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | fusilli |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít pod rukama. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, které se extrahují přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše bezlepkové těstoviny se dají velmi snadno rozvařit.“
Co je to protein?
Protein neboli bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také těl jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají, a jsou nahrazovány novými, mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Příprava těstovin
- Do vroucí osolené vody přidejte těstoviny (1 litr vody na 100 gramů těstovin).
- Za občasného míchání vařte těstoviny 8–10 minut.
- Sceďte, nechte okapat a servírujte.
Použití
- stravitelnější verze těstovin
- k přípravě doma i na cestách
- chutný oběd bez výčitek
- k dlouhodobému zasycení
- rychlý přísun energie
Tip
Vyzkoušejte také čistý rýžový protein pro ještě vyšší příjem bílkovin!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1431 kJ /340 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 62,8 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 20,8 g |
Sůl | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.