11.10.24 | 22041x přečteno | 2 minuty
Agávový sirup
Hola! To jsem já! Sirup z kaktusu! Přinesli mne až z druhého konce světa – z Mexika, kde si mnou jídlo sladí už po staletí! Chutnám sladce a ovocně!
- sirup z rostlin agáve
- má jemně sladkou lehkou chuť
- e vhodný pro diabetiky
Alternativní produkty z kategorie Vánoční punč:
Sirup agávový
Informace o produktu
Agávový sirup je vynikající alternativou bílého cukru. Můžete ho přidat do teplé i studené kuchyně, jeho chuť je sladká, avšak ne těžká. V porovnání s medem je agávový sirup čirý, méně lepivý a má řidší konzistenci. V ústech se příjemně rozplývá, a díky vyšší sladivosti oproti rafinovanému cukru stačí k oslazení nápojů či jídla přidat menší množství. Pro snadnou manipulaci je agávový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití. Sirup oceníte v teplé i studené kuchyni. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí nejen jako sladidlo do čaje a kávy, ale také do různých zálivek. Výborný je v marinádách na maso, v cukrářských výrobcích nebo ho můžete použít jako pojivo pro domácí granolu.
TOP informace o sirupu z agáve
- Z rostliny agáve se vyrábí také alkoholický nápoj tequilla.
- Agávový sirup vzniká odpařováním vody ze šťávy z kaktusů agáve.
- Konzistencí i sladivostí je nejbližší alternativou medu pro vegany.
- Rostliny agáve mohou dorůst až do délek 2 metrů, květ až 7 metrů.
- Z listů agáve se vyrábí technické vlákno používané na motouzy či pytle.
Co je to agáve a jak se vyrábí agávový sirup?
Agáve je cizokrajná rostlina, která nejčastěji roste v oblasti Mexika, najdeme ji ale i v jiných státech Jižní a Severní Ameriky. Agáve má ráda teplé prostředí bez větru či přehnané vláhy. Ve svých hutných listech dokáže udržet množství vody a v průběhu delšího období sucha s ní následně hospodařit. Vypěstovat si ji můžete dokonce i doma na skalce, a když jí dopřejete opravdu správné tepelné podmínky, dokáže přežít i zimu. Její květy jsou velké a bílé, avšak rostlina kvete pouze jednou za svůj život. Po odkvětu agáve odumírá, pod ní však rostou její odnože, ze kterých je možné vypěstovat novou rostlinku. Při tvorbě sirupu se listy agáve nařežou a vytlačí se z nich šťáva – nektar, ze kterého se odpaří část vody, aby vznikl hustý sirup.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení agáve
- Surovina Sladidlo
- Zpracování Sirup
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Mexiko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení plastová láhev
- Úprava sirup z dřeně agáve
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1646 kJ / 392 kcal
- Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 98 g
- z toho cukry 98 g
- Bílkoviny 0 g
- Sůl 0,08 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí