Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0513

Vlašské ořechy blanšírované

Jsme úplně nahé! Prošli jsme si parní lázní, dali dolů starou slupku a jsme k nepoznání! Plné šťávy, jemné, máslové a křupavé, pouze se rozplýváme. Tuhá slupka? Tu u nás nehledej!

  • zbavené 90 % vnější slupky
  • blanšírované 10–12 hodin při 80 °C
  • vypěstované a zpracované speciální technologií na Ukrajině

Vyberte balení

Vaše cena

449 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 26. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

111 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 26. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 26. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 28. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 25. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 28. 1.

Vlašské ořechy blanšírované

Informace o produktu

Vlašské ořechy v této podobě jsme vám přivezli až z Ukrajiny, kde byly rovnou blanšírováním oloupané. Díky tomu jsme vám ušetřili čas, který byste strávili nad zdlouhavým loupáním. Od našich vlašských oříšků můžete očekávat jediné, a to jemnou máslovou chuť a křupavou texturu. Vlašské ořechy nás tak zaujaly, že je u nás můžete najít na slano i na sladko. A věřte, že každé zpracování vás příjemně překvapí.

TOP informace o vlašských ořeších

  1. Více než 60 % vlašského ořechu tvoří neobyčejně zdravé tuky.
  2. Vlašský ořech je v podstatě pecka.
  3. Pro své léčebné účinky se používají také listy ořešáku.
  4. Vlašský oříšek jak mozek vypadá a zároveň funkci mozku podporuje.
  5. Pochází ze Střední Asie a během středověku doputoval až k nám.

Poznámka nákupčího

„Jádra vlašského ořechu jsou za mně nejhůře loupatelná ze všech. Pokud je nemáte čerstvá, dělá se to opravdu těžko a běžným blanšírováním to nepůjde tak hladce, jak je tomu třeba u mandlí. Slupka vlašského jádra se vyznačuje svou tuhostí a lehkou hořkostí, což může být během konzumace nebo pečení nežádoucí. Ořech se napaří a poté 10–12 hodin blanšíruje za teploty 80 °C. Chuť ořechu je pak nezvykle jemná, vláčná a zbytkový obsah slupek je tak minimální, že během pojídání vůbec nepřekáží. Právě chuť a máslová textura mě zaujaly natolik, že jsem se rozhodl pracovat na ochucení těchto jader a v budoucnu je můžete očekávat v tenké vrstvě karamelu, v bylinkách nebo chilli koření bez glutamátů. Jsem rád, že jsem narazil na možnost je odebírat od firmy, která má jako jedna z prvních možnost blanšírovat jejich lokální vlašská jádra. Ořechy nám dodavatel posílá vakuované, což eliminuje žluknutí a natahování nepříjemných okolních pachů, což je u tak tučných ořechů opravdu důležité.“

Jak se vlašský ořech pěstuje?

Vlašské ořechy rostou na ořešáku a z botanického hlediska jsou to vlastně pecky. Ořešák královský může v některých případech dorůst až do výšky 45 metrů. Tento strom, který lidé pěstují převážně pro vlašské ořechy, ale má i širší využití. Vrhá stín, jeho listy ničí bakterie a pomáhají i lidskému zdraví. Samotný oříšek je schovaný ve dvou vrstvách. Na povrchu má zelený obal, pod ním se nachází tvrdá skořápka. Jakmile plod dozraje, vypadne ze zeleného pouzdra a dopadne ve skořápce na zem.

Zajímavosti a recepty

Paleo dieta: návrat k pravěké stravě

Paleo dieta: návrat k pravěké stravě

07.04.21 | 6487x přečteno | 7 minut

Jak poznat žluklé ořechy?

Jak poznat žluklé ořechy?

24.03.21 | 5888x přečteno | 6 minut

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Petra B.
26.4.2021

Moje nová závislost! Upřímně - nebyla to láska na první kousnutí, ale když jsem zjistila, že nemůžu očekávat "nahořklou" chuť vlašských ořechů a co si budeme povídat, ta slupka zřejmě dává vlašákům jejich chuť, tak mě začaly bavit a dnes je absolutně zbožňuji! Fakt neočekávejte typickou chuť vlašských ořechů - napoprvé se vám bude zdát, že snad ani žádnou chuť nemají - právě kvůli očekávání chuti vlašáků - ale zdání klame... Krásně křehoučké a přitom křupavé, jemná chuť, jako fakt bomba. Za mě největší objev a stále mě baví!!! Zasloužených 5 hvězd.

  • Složení vlašské ořechy jádra blanšírovaná nepražená
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Ukrajina
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava blanšírované vlašské ořechy nepražené
  • Dieta Keto, RAW, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pro diabetiky, SCD
  • Surovina Vlašské ořechy
  • Zpracování Nepražené, Loupané
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2744 kJ / 656 kcal
  • Tuky 55 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 4 g
  • Bílkoviny 16,2 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení)
Petra B.
26.4.2021

Moje nová závislost! Upřímně - nebyla to láska na první kousnutí, ale když jsem zjistila, že nemůžu očekávat "nahořklou" chuť vlašských ořechů a co si budeme povídat, ta slupka zřejmě dává vlašákům jejich chuť, tak mě začaly bavit a dnes je absolutně zbožňuji! Fakt neočekávejte typickou chuť vlašských ořechů - napoprvé se vám bude zdát, že snad ani žádnou chuť nemají - právě kvůli očekávání chuti vlašáků - ale zdání klame... Krásně křehoučké a přitom křupavé, jemná chuť, jako fakt bomba. Za mě největší objev a stále mě baví!!! Zasloužených 5 hvězd.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Vlašské ořechy blanšírované

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?