💥 Nechce se Ti platit poštovné? Když do košíku hodíš alespoň 2 gurmánské popcorny, máš od nás DOPRAVU ZDARMA. 💥

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Nekynuté tvarohové koláče s ořechovou náplní

ve čtvrtek 10. 3. | 2128x přečteno


Co je to za vůni, co se line od sousedů? Že by zase koláče? Chápeme, že se vám sbíhají sliny. No – není nic jednoduššího, než se taky pustit do dobrodružství, na jehož konci je plech plný dokonalých koláčů jako od babičky. Recept na koláče z tvarohového těsta máme od Gazdiny a zvládnete je i bez kynutí. Nahoru přidáte náplň z ořechů a božské koláče jsou na světě!

Sdílet



Nekynuté tvarohové koláče s ořechovou náplní
1,5 hodiny
12–15 kusů

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 200 g polohrubé pšeničné mouky
  • 200 g másla
  • 200 g tvarohu v kostce
  • špetka soli

+ 2 žloutky na potření koláčků před pečením

Na ořechovou náplň:

+ moučkový cukr na pocukrování hotových koláčků

Postup

Ořechová náplň

Nejprve si připravíme ořechovou náplň. Všechny ingredience smícháme v menším kastrůlku a za stálého míchání necháme na mírném ohni provařit, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

tvarohové nekynuté koláče

Tvarohové těsto

Základem koláčků je klasické tvarohové těsto ze tří surovin ve stejném poměru: mouka, tvaroh a máslo. Nepoužívejte tvaroh z vaničky – do těsta se více hodí tvaroh balený v kostce. Do mouky přidáme špetku soli, máslo si rozkrájíme na menší kostičky, aby se nám lépe zapracovávalo a necháme chvíli povolit v pokojové teplotě (máslo však nesmí zcela změknout).

Nejlépe elektrickým hnětačem propracujeme společně s moukou a tvarohem v kompaktní těsto. Ke konci můžeme párkrát prohníst také rukou. Možná se vám bude těsto trochu lepit, ale ničeho se nebojte, to je správně. Před tvarováním koláčů dejte těsto alespoň na 15 minut do lednice odpočinout. Po vytažení už těsto jen velmi krátce propracujte na pomoučeném vále a můžete se pustit do koláčů.

Jak na koláče

Z těsta vytvoříme váleček, z něj nakrájíme asi 1,5 cm silné plátky. Mezi dlaněmi z nich pak vyválíme kuličky, které ještě trochu pomoučíme. Pak do nich uděláme do důlek, aby se měla kam vejít náplň. Pomoci vám může třeba dno malé skleničky. Takto připravené základy koláčků vyskládáme na plech vyložený pečicím papíre. Dno koláčků propíchneme vidličkou.

Pak už koláčky jen vrchovatě plníme ořechovou náplní a po okrajích je pro lepší barvu potřeme žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 190–200 °C asi 20 minut. Zlatavý okraj koláčků nám bude signalizovat, že je hotovo. 

Necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme se s chutí zakousnout! 

Recept a foto:  @Gazdina

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?