Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Hledáš tu pravou vanilku pro výrobu domácího extraktu? Tak už nehledej, našel jsi mě! Jemná květinová vůně s nádechem lékořice je vše, co k životu potřebuješ!

  • výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
  • bez syntetických látek a konzervantů
  • květinově ovocné aroma

Vyberte balení

Vaše cena

315 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

40 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč
Brno - Jezuitská 11 65 Kč
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč
Zlín - Rašínova 71 65 Kč

Vanilkové lusky z Papuy Nové Guiney

Informace o produktu

Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.
Vanilkové lusky Tahitensis z Papui-Nové Guinei jsou chuťově velice podobné jejich indonéským sousedům. Liší se ale zejména ve velikosti, tato varianta je oproti indonéské trochu delší; a také v obsahu vody – lusky z Papuy-Nové Guiney jsou sušší, díky čemuž se dokonale hodí například pro výrobu extraktů nebo k macerování v mléce či smetaně.

TOP informace i vanilkových luscích

  1. Vanilka Tahitensis je charakteristická svou sladkou květinovou chutí a vůní.
  2. Patří mezi chuťově jemnější odrůdy vanilky, které lépe rozvinou svou chuť macerováním v tekutině.
  3. Dlouhé sušší lusky s vysokým obsahem zrníček (dřeně).
  4. Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
  5. Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok.

Odkud pochází ta nejlepší vanilka?

Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.

Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.

Zajímavosti a recepty

Základní specifikace
  • Složení vanilkové lusky přírodní
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení potravinářské fóliové sáčky
  • Velikost cca 2 g
  • Úprava celé lusky
  • Zpracování Lusky

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Vanilkové lusky z Papuy-Nové Guiney

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?