11.10.24 | 22928x přečteno | 2 minuty
Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie
Voním po květinách a třešních. Takovou v obchodě nenajdeš, to Ti zaručuju! Pokud chceš ochutnat nezapomenutelné crème brûlée nebo jedinečnou domácí zmrzlinu, jsem tou pravou přísadou!
- výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
- bez syntetických látek a konzervantů
- jedinečné květinově-ovocné aroma
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Vanilkové lusky Tahitensis z Indonésie
Informace o produktu
Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout jeho semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.
Tato vanilka pochází z Indonésie a je ceněná především pro její jemnou chuť a květinově-ovocné aroma, které bývá často přirovnáváno k lékořici, třešním nebo vínu. Má vyšší obsah vody a oleje než Bourbon vanilka a také kratší lusky. Skvěle se hodí například do domácího pečiva a sušenek.
TOP informace o vanilkových luscích
- Vanilka Tahitensis je charakteristická svou květinovou chutí a vůní.
- Patří mezi chuťově i aromaticky jemnější odrůdy vanilky.
- Má kratší lusky, avšak vysoký obsah zrníček (dřeně).
- Kromě vanilinu obsahuje až 200 dalších aromatických látek.
- Pokud vám vanilkový lusk leží delší dobu ve spíži, je dobré jej na chvilku „provětrat“ a následně opět vrátit do vzduchotěsného obalu. Ideálně 4–6× za rok.
Odkud pochází ta nejlepší vanilka?
Prvními pěstiteli vanilky byli lidé z kmene Totonaků, kteří žili na břehu Mexického zálivu, přibližně v místech dnešního Veracruzu. Podle totonacké mytologie za zrozením vanilky stojí příběh nešťastné lásky – uprchlou princeznu za špatný výběr milence spolu s ním popravili. A tam, kde se jejich krev dotkla země, vyrostla liána s nádhernými květy, která později dostala název vanilka.
Díky španělským cestovatelům se pak rozšířila do celého světa. Nejkvalitnější producenti vanilkových lusků jsou na Madagaskaru, v Mexiku a v Indonésii. Každý producent však používá jiný druh vanilky i způsob sušení, proto je také odlišná i výsledná chuť – na Madagaskaru sladká, z Mexika trochu kořeněná a z Indonésie květinová. Výsledný produkt je však vzhledově stejný, čokoládově hnědý až zdánlivě černý lusk. Kvalita však vyžaduje oběti, a tak jsou lusky z těchto zemí zároveň ty nejdražší.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení vanilkové lusky přírodní
- Zpracování Lusky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Indonésie
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení potravinářské fóliové sáčky
- Velikost 12–14 cm, cca 3,3 g
- Úprava celé lusky
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí