11.10.24 | 22928x přečteno | 2 minuty
Těstoviny s cvrččí moukou
Jsme vyrobené z mouky z cvrčků a i když jsme na trhu docela krátce, naše oblíbenost prudce stoupá. Není se čemu divit, jsme totiž úžasně výživné! Kdo se může pochlubit, že večeří cvrčky?
- mouka z cvrčků je chuťově neutrální
- vyšší obsah proteinů, železa, omega-3
- výborné za tepla i za studena
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Těstoviny s cvrččí moukou
Informace o produktu
Pro fajnšmekry máme v nabídce těstoviny z cvrččí mouky, které jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Obsahují celozrnnou krupici z tvrdé pšenice. Najdete v nich také zmíněnou cvrččí mouku, která vašemu tělu kromě proteinu dodá také vlákninu i minerály. Tyto těstoviny zaručeně prověří vaši odvahu a také zpestří váš jídelníček. Nemusíte se ale bát příliš výrazné chuti, ta je téměř bez rozdílu s klasickými těstovinami.

Příprava těstovin
- do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
- za občasného míchání vařte těstoviny 8–10 minut
- potom sceďte, nechte okapat a servírujte
TOP informace o cvrččích těstovinách
- Vyrábí je pro nás dle našich požadavků parta kluků z Brna.
- Jsou vyrobené z opravdových mletých cvrčků.
- Cvrčci mají stejný podíl bílkovin jako hovězí maso.
- Produkce cvrččí mouky je ekologická.
- 100 g těstovin obsahuje 19 g bílkovin.
Co je to protein?
Protein nebo také bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Poznámka nákupčího
„Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, který se extrahuje přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše těstoviny se dají velmi snadno rozvařit.“
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení semolinová mouka 90 %, cvrččí mouka 10 %
- Dieta Bez laktózy
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava fusilli
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1571 kJ / 371 kcal
- Tuky 3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
- Sacharidy 66 g
- z toho cukry 2,7 g
- Vláknina 3,6 g
- Bílkoviny 19 g
- Sůl 0,8 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí