11.10.24 | 22928x přečteno | 2 minuty
Těstoviny bezlepkové s cizrnou a rýží
Jsme bezlepkové, protože obsahujeme pouze rýžovou a cizrnovou mouku a také v sobě máme rýžový protein, který potěší nejen sportovce. Přidej si nás do salátu nebo k nám přidej omáčku!
- vegan
- bez lepku
- rýžový protein
Alternativní produkty z kategorie Těstoviny:
Těstoviny bezlepkové s cizrnou a rýží
Informace o produktu
Lokální, ručně vyráběné těstoviny z Brna jsou nutričně vyváženým jídlem. Vyrábí se z rýžové mouky, která je vhodná pro bezlepkovou dietu a oproti pšeničné je také lépe stravitelná. Díky rýžovému proteinu jsou bohaté na bílkoviny a ve složení není téměř žádná sůl. Specifickou, lehce oříškovou chuť jim pak dodává cizrnová mouka. Buďte o krok napřed a udělejte z klasiky něco extra.

Příprava těstovin
- do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
- za občasného míchání vařte těstoviny 4–5 minut
- poté sceďte, nechte okapat a servírujte

TOP informace o bezlepkových těstovinách s cizrnou a rýží
- Vyrábí je ručně parta kluků z Brna.
- 100 g těstovin obsahuje více než 20 g bílkovin.
- Jsou vhodné pro vegetariány, vegany i celiatiky.
- Rostlinný protein je stravitelnější než živočišný.

Co je to protein?
Protein nebo také bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.
Poznámka nákupčího
„Vyrábějí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, produkt jim tak musí projít pod rukama. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, které se extrahují přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, stačí je doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, protože nepoužíváme žádný vylepšovač, naše bezlepkové těstoviny se dají velmi snadno rozvařit.“
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení rýžová mouka 75 %, rýžový protein 15 %, cizrnová mouka 10 %
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava fusilli
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1423 kJ / 340 kcal
- Tuky 0,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 62,8 g
- z toho cukry 0 g
- Bílkoviny 20,8 g
- Sůl 0,01 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí