11.10.24 | 21053x přečteno | 2 minuty
Rýžové krekry s mořskou řasou
Jsme jiné, jsme jedinečné, jsme skvělé! Vážily jsme cestu až z daleké Asie, abys sis na nás mohl pochutnat! Můžeš se těšit na vůni mořských řas a sójovky. To je prostě neodolatelná kombinace, nemyslíš?
- japonská receptura
- smažené křupavé krekry
- vegan, bez lepku
Rýžové krekry s mořskou řasou
Informace o produktu
Snack, který se v pytlíku dlouho neohřeje. Takové jsou rýžové krekry. Příjemně slané, s originální příchutí mořské řasy a dokonale křupavé. Navíc obsahují méně kalorií a tuků než běžné brambůrky, a jsou tak jejich lepší alternativou. Základem rýžových krekrů je rýže, šťáva z vodního melounu, cukr a olej z rýžových otrub. Díky této kombinaci surovin rýžové krekry skvěle drží tvar a mohou se snadno obalit v dalších přísadách. Nejčastěji se jedná o sójovou omáčku, ale tentokrát se k ní přidal také prášek z mořské řasy pro ještě výraznější chuť Asie. Vyzkoušejte rýžové krekry večer u televize, jako náhradu nachos nebo je můžete přinést místo obyčejných chipsů na posezení s přáteli.

TOP informace o rýžových krekrech
- Rýže je dochucená šťávou z vodního melounu a sójovou omáčkou.
- Recept na rýžové krekry pochází z Japonska.
- Rýžové krekry se v Japonsku nazývají senbei.
- Smažené na rafinovaném slunečnicovém oleji.
- Vyrobeno certifikovaným výrobcem podle nejvyšších potravinářských standardů v Thajsku.
- Bez lepku a bez palmového oleje.
Kde se vzaly rýžové krekry?
Rýžové krekry jsou typickou japonskou specialitou. V jejich zemi původu se jim říká senbei a místní si na nich pochutnávají už celá staletí. Jde o pečenou, grilovanou nebo v našem případě smaženou rýži, která se připravuje na slaný, ale výjimečně také na sladký způsob. Nejčastěji bývá dochucena sójovou omáčkou nebo mirinem, což je sladké japonské rýžové víno. Senbei můžete najít v mnoha podobách, od tenkých rýžových plátků až po širší krekry, které připomínají námi dobře známé rýžové chlebíčky. I jejich chutě se mohou velmi lišit, nejčastější verze je se sójovou omáčkou. Výjimkou u rýžových krekrů není ani pikantní nebo bylinková příchuť. V Japonsku se krekry často konzumují ještě obalené v čerstvé mořské řase. Tu jsme pro dokonalý zážitek ze slaného mlsání nahradili práškem, abyste si užili rýžové krekry naplno.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Perfektne dochucene. Mnam.
Recenze návštěvníka
Miluju! Akorát tak křupavé, perfektní chuť. bála jsem se, že přijdou rozlámané, ale vůbec :)) Pro milovníky asijských chutí naprostý must have
perfektní, rychlé dodání chuť
mizí rychle ze sáčku :D
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení rýže 67,1 % (rýže 92 %, cukr, džus z vodního melounu, olej z rýžových otrub, sůl), slunečnicový olej HOSO s vysokým podílem kyseliny olejové, maltodextrin, třtinový cukr, sójová omáčka prášek (sójové boby, rýže, sůl, maltodextrin), mořské řasy vločky 1,8 %, kvasnicový extrakt, antioxidant extrakt z vysokým obsahem tokoferolů
- Surovina Rýže
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Chuť Bylinková, Slaná
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Thajsko
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava pražené rýžové krekry
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2111 kJ / 504 kcal
- Tuky 24 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g
- Sacharidy 65,5 g
- z toho cukry 8,8 g
- Vláknina 1,1 g
- Bílkoviny 5,9 g
- Sůl 1,45 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Perfektne dochucene. Mnam.
Recenze návštěvníka
Miluju! Akorát tak křupavé, perfektní chuť. bála jsem se, že přijdou rozlámané, ale vůbec :)) Pro milovníky asijských chutí naprostý must have
perfektní, rychlé dodání chuť
mizí rychle ze sáčku :D
Recenze návštěvníka
toto je zatiaľ najlepšia vec čo som ochutnal z tejto stránky! Čakal som, že budú mať rovnakú konzistenciu ako tie paradajka bylinky, kde to má formu tenučkého plátku, podobne ako reálne chipsy ale toto je hrubé sú tam krásne vidieť jednotilvé zrnká ryže, je to hrubšie a prekvapivo omnoho chutnejšie, strašne dobré tam pasuje tá riasa, je to také mierne nasládle a keď to začnem jesť neviem prestať