Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
29.08.24 | 31983x přečteno
🚀 Nakup za 1200 Kč, zaplať 1000 Kč! 🤩 S kódem: USETRI200 🔥 A navíc DOPRAVA jen za 45 Kč na výdejní místa PPL.🚚💨
Pečení nikdy nebylo tak zábavné. Ozdob mnou svůj nejnovější cukrářský počin a raduj se z pestrých barev. Růžová barva sice představuje ženskost, ale pochlap se a vyzkoušej moji sílu!
Alternativní produkty z kategorie Přírodní barviva:
Přírodní barviva jsou ve srovnání s těmi umělými výrazně méně zářivá, na druhou stranu však neobsahují žádná umělá éčka ani konzervanty. Barviva slouží pro potravinářské účely, dodávají barvu vašim výtvorům, avšak neovlivňují jejich chuť. Naše růžové barvivo je extrahované ze samiček červce nopálového (Dactylopius coccus nebo Coccus cacti). Hmyz se sesbírá a okamžitě usuší, protože pouze tak si uchová výrazné karmínové zbarvení. Díky tekuté konzistenci zamezuje tvorbě otravných hrudek. Barevné pečení prostě nikdy nebylo tak snadné! Více informací o barvivech pro vás máme v našem článku!
Přírodní barviva skladujte ve tmě a v suchu. Nikdy je nevystavujte teplu a silnému světlu, jelikož by tím mohla být ovlivněna a jejich vlastnosti by se mohly změnit až na zdraví neprospěšné. Před použitím protřepejte.
Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli „neživého“ původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni. V menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích – například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí