11.10.24 | 23043x přečteno | 2 minuty
Rakytník v 70% hořké čokoládě
Víte o tom, že jsem plný Céčka? A teď mě díky lyofilizaci můžete mít během celého roku! Chutnám kysele a trochu trpce, tak jsem se nechal obalit v hořké čokoládě, která zdokonaluje mou chuť!
- patří mezi superpotraviny
- trpká a kyselá chuť zjemněná kvalitní českou čokoládou
- vlastní výroba
Alternativní produkty z kategorie Čokoládovky:
Rakytník v 70% hořké čokoládě
Informace o produktu
Milujete kyselou chuť obohacenou o sladký podtón? Tak tento produkt je stvořen přímo pro vás! Ušetřili jsme vám práci s trháním rakytníku na zahrádce a rovnou jsme ho připravili v kombinaci s vynikající českou čokoládou. Koupí tohoto produktu nejenže podporujete lokální trh, stejně jako my, ale také si zajistíte přísun prospěšných látek pro svoje tělo, a to už v jedné dávce!
TOP informace o rakytníku v hořké čokoládě
- Rakytník je dvoudomá rostlina, proto při sázení je nutná samčí i samičí rostlina.
- Je považován za rostlinu budoucnosti, protože obsahuje velké množství prospěšných látek.
- Jedna kulička rakytníku dokáže pokrýt denní dávku vitamínu C.
- Velké množství vitamínu C se zachová, i když jsou plody zamrazené, tepelně zpracované či usušené.
- Má pozitivní účinek na paměť a myšlení.
Jak se rakytník pěstuje?
Rakytník je dvoudomá rostlina, což je důvod, proč potřebuje samčí i samičí rostliny – jinak by neplodila. Pěstovat rakytník není až tak složité, proto se nemusíte obávat ho zasadit na svou zahrádku. Daří se mu nejlépe na sluníčku v dobře propustné půdě. Jediné, co mu opravdu nesvědčí, je stín a trvale vlhká půda. Rakytník je velmi odolná rostlina, takže se nemusíte obávat, že by přísun mrazu nebo veder nevydržel. I když je jeho pěstování velmi jednoduché, jeho sběr je však nelehkým úkolem. Díky trnům, které tuto krásnou rostlinku zdobí, se stává z trhání plodů fyzicky i časově náročná práce. Vyčesávat plody se nedoporučuje, protože i při ručním sběru mohou kuličky snadno prasknout, a to kvůli tenké slupce a poměrně velkému množství šťávy ukryté v plodu.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Jemná kyselost od rakytníku a hořkost od čokolády vytváří v ústech zajímavou kombinaci chutí. Určitě stojí za vyzkoušení :)
Základní specifikace
Kompletní specifikace ke stažení zde- Složení hořká 70% čokoláda 79 % (kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolycirinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), rakytník lyofilizovaný 21 %
- Surovina Rakytník
- Dieta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Česká republika
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení Znovuuzavíratelný ZIP sáček
- Úprava dražované ovoce
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2237 kJ / 539 kcal
- Tuky 38,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 19,6 g
- Sacharidy 33,9 g
- z toho cukry 21,1 g
- Vláknina 13,1 g
- Bílkoviny 9,1 g
- Sůl 0,02 g
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Jemná kyselost od rakytníku a hořkost od čokolády vytváří v ústech zajímavou kombinaci chutí. Určitě stojí za vyzkoušení :)