11.10.24 | 22942x přečteno | 2 minuty
Mandlový extrakt
Chceš dodat svému pokrmu ten správný šmrnc? Ze široké nabídky extraktů si do své kuchyně, určitě najdeš ten nejvhodnější. Nemusíš být ani profesionální cukrář, abys nás mohl používat. Jsme tu pro všechny!
- stačí jen pár kapek
- bez přidaných cukrů
- zvýrazní chuť a vůni vašich pokrmů
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Mandlový extrakt
Informace o produktu
Mandlový extrakt bez pravých mandlí? U nás to nehrozí. Náš extrakt je totiž vyroben z nejkvalitnějších surovin, které extraktu dodávají pravou mandlovou chuť. Právě náš dodavatel vybírá své suroviny pečlivě. Používá ty, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Extrakty se používají při pečení, ale i nepečení, pro vyzvednutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Jsou vysoce koncentrované, takže průměrně pět až šest kapek nahradí jednu čajovou lžičku čerstvé suroviny.
TOP informace o mandlovém extraktu
- Vyrobené z přírodních surovin.
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Extrakty jsou bezlepkové a jsou vhodné pro vegetariány
- Po přidání nenarušují strukturu produktu.
- Aromatické látky v mandlích se snadno extrahují do rozpouštědla.
Poznámka nákupčího
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce, nebo i vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek.
Zajímavosti a recepty
Recenze návštěvníka
Berem už několikáté balení, plné zrníček vanilky bohatá chuť. Na dezerty skvělé.
Původně vloženo k Vanilková pasta Nielsen-Massey
Recenze návštěvníka
Dávám si to do mléka a chutná mi. Čekal jsem to ale o něco lepší.
Základní specifikace
- Složení alkohol (90%), přírodní mandlový olej, voda
- Zpracování Extrakt
- Chuť Přírodní, Sladká
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu USA
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení skleněná lahvička
- Úprava extrakt
Hodnocení našich zákazníků
Recenze návštěvníka
Berem už několikáté balení, plné zrníček vanilky bohatá chuť. Na dezerty skvělé.
Původně vloženo k Vanilková pasta Nielsen-Massey
Recenze návštěvníka
Dávám si to do mléka a chutná mi. Čekal jsem to ale o něco lepší.
Recenze nakupujícího heureka.cz
V porovnání ceny a kvality jsem spokojen. K hodnocení přibaleného vzorku (mučenka) : - já byl velmi spokojen s chutí i vzhledem a formou, moc mi chutnala, velmi osvěžující - manželka nespokojená, prý moc kyselé (zkrátka těžko zavděčit se lidem všem)