Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0503

Kakaový prášek černý Van Houten

Můžeš mě použít jako dochucovadlo, ozdobu nebo dokonce barvivo. Jsem vlastně čímkoli, čím jen budeš chtít. Při každé příležitosti, v jakoukoli hodinu, jsem tu prostě pro Tebe.

  • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
  • plný antioxidantů
  • pravá francouzská kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

366 Kč

Zboží můžete mít už v úterý 1. 2.

Kdy zboží obdržím? zavřít

11 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v úterý 1. 2.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL 99 Kč v úterý 1. 2.
PPL - ParcelShop 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v úterý 1. 2.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v úterý 1. 2.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v pondělí 31. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 3. 2.

Kakaový prášek černý Van Houten (intense deep black)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek, výběr z vysoce alkalizovaných kakaových bobů. Tento prášek se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa. Má silnou kakaovou příchuť a snížený obsah tuku. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například pomáhá udržovat krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Černá barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek z kamerunského bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového másla.
  5. Pomáhá udržovat krevní tlak.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 1481x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 1506x přečteno | 5 minut

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Anonymní
25.7.2021

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, regulátory kyselosti hydroxid sodný a uhličitan draselný; obsah kakaového másla 10–12 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Alkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Černá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1254 kJ / 300 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 32,6 g
  • Bílkoviny 21,6 g
  • Sůl 6,25 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení)
Anonymní
25.7.2021

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek černý Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?