Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0503

Kakaový prášek černý Van Houten

Můžeš mě použít jako dochucovadlo, ozdobu nebo dokonce barvivo. Jsem vlastně čímkoli, čím jen budeš chtít. Při každé příležitosti, v jakoukoli hodinu, jsem tu prostě pro Tebe.

  • 100% pomleté kakaové boby se silnou kakaovou příchutí
  • plný antioxidantů
  • pravá francouzská kvalita

Vyberte balení

Vaše cena

396 Kč

Zboží můžete mít už v pátek 8. 7.

Kdy zboží obdržím? zavřít

vyprodáno

Zásilkovna 68 Kč v pátek 8. 7.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL 99 Kč v pátek 8. 7.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - výdejní boxy 59 Kč v pátek 8. 7.
WEDO - doručení na adresu 99 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč v pátek 8. 7.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 8. 7.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 8. 7.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 8. 7.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 7. 7.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 8. 7.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 8. 7.

Kakaový prášek černý Van Houten (intense deep black)

Informace o produktu

Přinášíme vám kakaový prášek, výběr z vysoce alkalizovaných kakaových bobů. Tento prášek se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa. Má silnou kakaovou příchuť a snížený obsah tuku. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například pomáhá udržovat krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Černá barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

TOP informace o kakaovém prášku

  1. Theobrama cacao, latinský název kakaovníku, znamená jídlo bohů.
  2. Je to 100% kakaový prášek z kamerunského bobů.
  3. Kakao působí jako přírodní antioxidant.
  4. Obsahuje 10–12 % kakaového másla.
  5. Pomáhá udržovat krevní tlak.

Jak se získává kakaový prášek?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 3483x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 4046x přečteno | 5 minut

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Mariana
25.7.2021

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Základní specifikace
  • Složení kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, regulátory kyselosti hydroxid sodný a uhličitan draselný; obsah kakaového másla 10–12 %
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Francie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový sáček
  • Úprava prášek
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Kakao
  • Zpracování Alkalizované
  • Chuť Hořká
  • Barva Černá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1254 kJ / 300 kcal
  • Tuky 11 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 6,6 g
  • Sacharidy 10 g
  • z toho cukry 0,5 g
  • Vláknina 32,6 g
  • Bílkoviny 21,6 g
  • Sůl 6,25 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (1 hodnocení)
Mariana
25.7.2021

Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Kakaový prášek černý Van Houten

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?