Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 22244x přečteno
DÁREK: 500 g lískáčů S při nákupu nad 1299 Kč. S kódem CHCILISKACE skočí do košíku automaticky. Neplatí pro velkoobchod.
Můžeš mě použít jako dochucovadlo, ozdobu nebo dokonce barvivo. Jsem vlastně čímkoli, čím jen budeš chtít. Při každé příležitosti, v jakoukoli hodinu, jsem tu prostě pro Tebe.
Přinášíme vám kakaový prášek, výběr z vysoce alkalizovaných kakaových bobů. Tento prášek se zpracovává ve Francii podle tradiční receptury pana Van Houtena, který v roce 1828 přišel s průlomovým zpracováním kakaového prášku (vertikální lisování). Při zpracování byl použit proces alkalizace (odkyselení), takže prášek je jemnější a nemá takovou kyselou chuť kakaa. Má silnou kakaovou příchuť a snížený obsah tuku. Prášek má také mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, například pomáhá udržovat krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj. Použijte ho na přípravu dezertů, polev, zmrzliny či horkých nápojů. Černá barva dodá vašim dobrotám ten správný šmrnc.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit. Očištěné pražené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. Tato hmota má ve výrobním procesu dvě cesty. První jako základní surovina pro výrobu čokolád, druhá na výrobu kakaového prášku a másla. Vzniklá hmota se lisuje v hydraulických lisech při teplotě 90–100 °C. Při tomto procesu se oddělují dvě složky – kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Následně se vzniklé pokrutiny melou na kakaový prášek.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Původně vloženo k Kakaový prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Původně vloženo k Kakaový prášek
Recenze nakupujícího heureka.cz
Kvalitní výroba vlastní čokolády
Původně vloženo k Kakaový prášek