Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 19335x přečteno
10% sleva na Čokoládovky! 😍 kód: COKOLADOVKY10
Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.
⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Produkt v 1kg váhové variantě s DMT 07/23.
Přinášíme vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.
Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.
Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %.
Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.
Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší, případně drtí. Očištěné sušené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. V této fázi dochází k oddělení kakaového másla a zbylá hmota se označuje jako kakaový koláč. Jeho rozemletím následně získáváme jemný kakaový prášek. Při výrobě RAW kakaového prášku nedochází k překročení teploty 42 °C.
Objevte blahodárné účinky kakaa, které znali už staří Aztékové
27.04.23 | 1077x přečteno | 7 minut
13.04.23 | 505x přečteno
Recenze nakupujícího heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten
Recenze nakupujícího heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Velmi, ale velmi tmavé kakao, má trochu jinou chuť a obarví opravdu na černo.....Zatím použito jen na pečení.
Původně vloženo k Kakaový prášek černý Van Houten
Recenze nakupujícího heureka.cz
Vyzkoušela jsem poprvé tento produkt a jsem spokojená.
Recenze nakupujícího heureka.cz
Kvalitní výroba vlastní čokolády