Sirup agávový

302 Kč 263 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Hola! To jsem já! Sirup z kaktusu! Přinesli mne až z druhého konce světa - z Mexika, kde si mnou jídlo sladí už po staletí! Chutnám sladce a ovocně, ale to není všechno. Také mám minimum kalorií!

          • díky nízkému glykemickému indexu udrží Váš cukr na uzdě!
          • obsahuje inulin, který zlepšuje střevní mikroflóru
          • je vhodný pro diabetiky

Detailní informace

874ml
Vyprodáno
302 Kč
263 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sirup agávový

Informace a výživové hodnoty 

Agávový sirup je vynikající zdravější alternativou bílého cukru. Můžete ho přidat do teplé i studené kuchyně, jeho chuť je sladká avšak ne těžká. V porovnání s medem je agávový sirup čirý, méně lepivý, ale stejně slaďoučký. V ústech se příjemně rozplývá a díky tomu, že je nejsladším sirupem na trhu, k oslazení nápoje či jídla stačí přidat menší množství. Pro snadnou manipulaci je agávový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. z rostliny agáve se vyrábí alkoholický nápoj tequilla
  2. agávový sirup je zahuštěná šťáva z listů kaktusu agáve
  3. sirup z agáve je nejsladší ze všech sirupů
  4. listy agáve mohou dorůst až do délek 2 metrů, květ až 7 metrů
  5. z listů agáve se vyrábí technické vlákno - motouzy či pytle

Základní specifikace
Složení 100% agáve, může obsahovat lepek
Země původu Mexiko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení plastová láhev
Úprava sirup z agáve
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Co je to agáve a jak se vyrábí agávový sirup?

Agáve je cizokrajná rostlina, která nejčastěji roste v oblasti Mexika, najdeme ji ale i v jiných státech Jižní a Severní Ameriky. Agáve má ráda teplé prostředí bez větru či přehnané vláhy. Ve svých hutných listech dokáže udržet množství vody a v průběhu delšího období sucha s ním následně hospodařit. Vypěstovat si ji můžete dokonce i doma na skalce, a když jí dopřejete opravdu správné tepelné podmínky, dokáže přežít i zimu. Její květy jsou velké a bílé, avšak rostlina je monokarpická, kvete tedy pouze jednou za svůj život. Po odkvětu agáve odumírá, avšak pod ní rostou její odnože. Při tvorbě sirupu se listy agáve nařežou a z nich se vytlačí šťáva - nektar. Tento nektar obsahuje množství fruktantů. Ty se po tepelném zahřívání rozštěpí na fruktózu, kterou v její kapalné formě (obvykle ředěná vodou) nazýváme sirup. 

 

Použití

  • slazení nápojů
  • přidání do koláčů
  • výroba domácích sirupů
  • výroba kompotů a džemů
  • přidání do jogurtu či krupicové kaše

 

Tip

Vyzkoušejte také datlový sirup pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1646 kJ / 392 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,08 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: