Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Sirup agávový

302 Kč 263 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Hola! To jsem já! Sirup z kaktusu! Přinesli mne až z druhého konce světa – z Mexika, kde si mnou jídlo sladí už po staletí! Chutnám sladce a ovocně!

          • sirup z rostlin agáve
          • má jemně sladkou lehkou chuť
          • je vhodný pro diabetiky

Detailní informace

874ml
Vyprodáno
302 Kč
263 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sirup agávový

Informace a výživové hodnoty 

Agávový sirup je vynikající alternativou bílého cukru. Můžete ho přidat do teplé i studené kuchyně, jeho chuť je sladká, avšak ne těžká. V porovnání s medem je agávový sirup čirý, méně lepivý a má řidší konzistenci. V ústech se příjemně rozplývá, a díky vyšší sladivosti oproti rafinovanému cukru stačí k oslazení nápojů či jídla přidat menší množství. Pro snadnou manipulaci je agávový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití. Sirup oceníte v teplé i studené kuchyni. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí nejen jako sladidlo do čaje a kávy, ale také do různých zálivek. Výborný je v marinádách na maso, v cukrářských výrobcích nebo ho můžete použít jako pojivo pro domácí granolu.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Z rostliny agáve se vyrábí také alkoholický nápoj tequilla.
  2. Agávový sirup vzniká odpařováním vody ze šťávy z kaktusů agáve.
  3. Konzistencí i sladivostí je nejbližší alternativou medu pro vegany.
  4. Rostliny agáve mohou dorůst až do délek 2 metrů, květ až 7 metrů.
  5. Z listů agáve se vyrábí technické vlákno používané na motouzy či pytle.

Základní specifikace
Složení 100% agáve
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Mexiko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení plastová láhev
Úprava sirup z agáve
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Co je to agáve a jak se vyrábí agávový sirup?

Agáve je cizokrajná rostlina, která nejčastěji roste v oblasti Mexika, najdeme ji ale i v jiných státech Jižní a Severní Ameriky. Agáve má ráda teplé prostředí bez větru či přehnané vláhy. Ve svých hutných listech dokáže udržet množství vody a v průběhu delšího období sucha s ní následně hospodařit. Vypěstovat si ji můžete dokonce i doma na skalce, a když jí dopřejete opravdu správné tepelné podmínky, dokáže přežít i zimu. Její květy jsou velké a bílé, avšak rostlina kvete pouze jednou za svůj život. Po odkvětu agáve odumírá, pod ní však rostou její odnože, ze kterých je možné vypěstovat novou rostlinku. Při tvorbě sirupu se listy agáve nařežou a vytlačí se z nich šťáva – nektar, ze kterého se odpaří část vody, aby vznikl hustý sirup. 

 

Tip

Vyzkoušejte také datlový sirup pro ještě netradičnější oslazení vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1646 kJ / 392 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 98 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,08 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: