11.10.24 | 22928x přečteno | 2 minuty
Vanilkové lusky Premium Bourbon z Madagaskaru
Vím, že si zasloužíš trochu rozmazlovat. Se mnou okusíš prémiovou kvalitu té nejlepší vanilky na trhu. Tak proč ještě čekáš? Rozvoním každý domov tak, že i sousedům se budou sbíhat sliny.
- výrazně aromatická esence do vašich pokrmů
- bez syntetických látek a konzervantů
- nejvíce ceněná vanilka prémiové kvality
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Vanilkové lusky Premium Bourbon z Madagaskaru
Informace o produktu
Vanilkový lusk se vám může jevit jako něco neobvyklého, něco s čím si nevíte rady. Je úzký, podlouhlý a zvrásněný. Jeho zpracování je však opravdu jednoduché, lusk stačí nařezat po jeho délce a z obalu vyloupnout jeho semínka. Ty drží pěkně pohromadě a tvoří tuhou hmotu, nemusíte se proto obávat nepořádku. Vanilkové lusky vám v domácnosti poslouží na množství různých způsobů. Můžete jimi okořenit své jídlo nebo si provonět domácnost. Vysušený prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem, a dodat mu tak příjemné aroma.
Jako Bourbon je označována pouze vanilka rostoucí na Madagaskaru a ostrovech Réunion, Mauricius, Comoro a Mayotte. Tyto vanilkové lusky jsou dlouhé, plné a vláčné, jejich semena mají sladkou chuť, aroma je výrazně sladké a především silné a dlouhotrvající. Díky své kvalitě je Bourbon považována za nejvíce ceněnou vanilku.
TOP informace o vanilkových luscích
- Pochází z regionu Sava na Madagaskaru.
- Obsah vanilinu je 2,1 %.
- Kromě vanilinu obsahují až 200 dalších aromatických látek.
- Stejná odrůda vanilky pěstovaná v jiných zemích nemůže nést označení Bourbon.
- Tyto vanilkové lusky získaly dvě hvězdy na Great Taste Awards 2016.
Jak použít vanilkový lusk v kuchyni?
Vanilku můžete v kuchyni využít na více různých způsobů. Oprostěte se od klasické vanilkové zmrzliny, krému, cukroví a vanilkového cukru a dopřát si vanilkovou chuť i v jiných receptech. Netradiční použití vanilky v kuchyni ocení i ten nejvybíravější mlsný jazýček. Vyzkoušet můžete třeba ovoce plné vanilkové chuti, které vytvoříte povařením jádrového ovoce či fíků s vanilkovým luskem, cukrem a vodou. Své kulinářské umění můžete povýšit na úplně nový level, pokud vanilku přidáte ke křupavému vepřovému bůčku. A pokud si večery rádi zpříjemňujete skleničkou alkoholu, zkuste si vytvořit třeba vanilkové daiquiri z bílého rumu, cukrového sirupu, čerstvé limetkové šťávy a vanilkových semínek. S vanilkou se zkrátka nemusíte bát experimentovat!
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení vanilkové lusky přírodní
- Zpracování Lusky
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Madagaskar
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení potravinářské fóliové sáčky
- Velikost cca 17–19 cm
- Úprava celé lusky
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí