Sladký nebo slaný karamel je slabinou mnoha z nás. A co teprve, když jím obalíte křupavé ořechy? Vznikne neodolatelná kombinace chutí! U nás se můžete těšit na ořechy v karamelu hned na několik způsobů.
Voňavé pražené lískové ořechy jsme doplnili o sladkou vrstvu karamelové čokolády, která se dokonale rozplývá na jazyku. Křupavé mandle Carmel zase najdete obalené v cukrové karamelové krustě se špetkou soli, aby se krásně vyvážila sladká chuť. Aby toho nebylo málo, tyto mandle ve slaném karamelu jsme namočili do čokolády smíchané s trochou arašídového másla, aby mohla vzniknout dokonale jemná sladká dobrota s lehce slaným podtónem. A protože karamelu není nikdy dost, nechali jsme si v něm obalit také blanšírované vlašské ořechy.
Karamel se vyrábí pomalým zahříváním a zkaramelizováním cukru, nejčastěji třtinového. Často se do něj přidává také voda, mléko, máslo nebo syrovátka v závislosti na následujícím použití a potřebách. Cukr a ostatní ingredience se postupně zahřívají, dokud netvoří sladkou zlatavou hmotu – karamel.