Vločky a granola
Nejprodávanější
7 položek celkem
Vločky a Granola
Ovesné vločky jsou ideální snídaně a patří mezi nejzdravější obilniny na světě.
Proč je to tak a proč vůbec jíst ovesné vločky?
Chci se dozvědět více
Ovesné vločky patří k jedním z nejdražších obilovin. Jsou bohaté na množství živin, které mají pozitivní vliv na lidské tělo. Jelikož jsou plné důležitých živin a vlákniny, zasytí a dodají nám energii na celý den. Proto jsou ovesné vločky vhodnou surovinou pro každodenní snídani.
Proč konzumovat právě ovesné vločky?
- zasytí a dodají energii na celý den
- vysoký obsah vlákniny, která podporuje trávení a hubnutí
- ovlivňují hladinu cholesterolu v krvi
- udržuje glykemický index v rovnováze
- obsahují omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, E a K
- nutričně bohaté na minerální látky jako jsou fosfor, draslík, vápník, železo, zinek a mnohé jiné
- vločky jsou přirozeně bezlepkové, obsahují ale protein avenin, jehož struktura je podobná lepku a proto může u citlivých jedinců vyvolat alergickou reakci
- jsou vhodné pro diabetiky
Granola je tak trochu jiné müsli. Skládá se nejčastěji z vloček, ořechů, sušeného ovoce, medu a semínek. Od müsli se liší tím, že po namíchání surovin je tato směs zapékaná v troubě.
Více o Granole se můžete dočíst v podkategorii Granola.